Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Μας κατάντησαν χώρα... γυμνιστών!!



Πάλι ο Κώστας Μητρόπουλος, µε ένα σκίτσο και πέντε λόγια, εξηγεί καθαρά στην εφημερίδα «Τα Νέα» την ελληνική πραγµατικότητα, με τα εκατομμύρια των συμπατριωτών μας να έχουν ξεπεράσει τα όρια της ανέχειας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Δείχνει λοιπόν ο σκιτσογράφος έναν αστυφύλακα κι έναν ιερέα να σταματούν στην άκρη μιας παραλίας να σταματούν  ένα πλήθος γυμνών ανδρών και γυναικών, φωνάζοντας «Όχι εδώ γυμνιστές, όχι εδώ». Και ένας ηλικιωμένος από το πλήθος να απαντά: «Ποιοι γυμνιστές! Μισθωτοί και συνταξιούχοι είμαστε που μας έχουν γδύσει!»
 Το σκίτσο αυτό μας θύμισε ένα παρόμοιο του Μητρόπουλου που είχε δημοσιευθεί τον περασμένο Μάϊο στο «Βήμα» τη φορά αυτή να δείξει κάποια απλά πράγματα που, όπως φαίνεται, δεν µπορούν ή αρνούνται να κατανοήσουν Παπανδρέου και Σαµαράς. Το σκίτσο δείχνει την Ελλάδα να κάθεται απελπισµένη στην άκρη ενός βράχου, ενώ µπροστά της χάσκει αβυσσαλέο βάραθρο. Σκέπτεται:«Ο Μήτσος: δεν πληρώνω, δεν πληρώνω! Ο Αντώνης: δεν συναινώ, δεν συναινώ! Ο Γιώργος: δεν κυβερνώ, δεν κυβερνώ! Η Μέρκελ: δεν τσοντάρω, δεν τσοντάρω! Η Ελλάδα: ρε µπας και δεν γλιτώνω, δεν γλιτώνω;» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.