Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Εκατοντάδες πιστοί συρρέουν στη Νέα Μηχανιώνα για να προσκυνήσουν την Παναγία.

Παναγία Φανερωμένη η Μηχανιώτισσα
Πλήθος κόσμου, απ' όλη την Ελλάδα, άρχισε ήδη να συρρέει και φέτος στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, για να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης. Ήδη την   Κυριακή του δεκαπενταύγουστου, όλοι οι χώροι του ναού και η γύρω περιοχή είχαν κατακλυστεί από εκατοντάδες πιστούς που συνέρρευσαν προκειμένου να παρακολουθήσουν τη δοξολογία για την Κοίμηση της Θεοτόκου.
Η εικόνα, που σύμφωνα με μαρτυρίες είναι θαυματουργή, συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του τόπου, αφού έφτασε στη Νέα Μηχανιώνα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή «συνταξιδεύοντας» με τους ξεριζωμένους Μηχανιώτες της Κυζικικής χερσονήσου.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την Παναγία τη Μηχανιώτισσα, θα διαρκέσουν όλη την εβδομάδα και θα κορυφωθούν με τη γιορτή εννιάμερων της Θεοτόκου, στις 23 Αυγούστου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, το απόγευμα της Δευτέρας 22 Αυγούστου θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει η περιφορά της ιερής εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, γνωστής ως Μηχανιώτισσας, ενώ την Τρίτη 23 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής, θα γίνει Θεία Λειτουργία και Δοξολογία.
Στο μεταξύ, αυξημένη κίνηση παρατηρείται από τον δεκαπενταύγουστο στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, καθώς εκατοντάδες πιστοί από τη Βόρεια Ελλάδα καταφθάνουν στο γραφικό ψαροχώρι, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μηχανιώτισσας.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση και η τροχαία Θέρμης συνιστά στους οδηγούς να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να φορούν ζώνη ασφαλείας και να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.