Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Εμπάθεια και άγνοια. 2 σε 1!

του Γιώργου Λαζαρίδη
Από τον αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης του δήμου Θερμαϊκού κ. Γιώργο Λαζαρίδη πήραμε επιστολή με άρθρο του με το οποίο απαντά σε επικριτικό εναντίον του σχόλιο που δημοσιεύθηκε σε άλλο site της περιοχής. Κανονικά δεν έπρεπε να ασχοληθούμε με το θέμα, καθώς αρχή μας είναι να μην εμπλεκόμαστε σε ζητήματα που ανακύπτουν με άλλες ιστοσελίδες. Δημοσιεύουμε όμως την επιστολή, γιατί αναφέρεται στην καθαρότητα των ακτών του δήμου Θερμαϊκού.
Και με την ευκαιρία, θέλουμε να κάνουμε μία σύσταση προς όλους: Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ιδιαίτερα φειδωλοί, όταν κάνουμε λόγο για τις παραλίες της περιοχής μας. Για να μην αυτοδυσφημιζόμαστε. Για να μην βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας.
Το άρθρο του κ.Λαζαρίδη έχει ως εξής:
«Η εμπάθεια ουδέποτε αποτέλεσε καλό σύμβουλο για κανέναν. Όταν μάλιστα συνοδεύεται και από άγνοια, το αποτέλεσμα καταντά επικίνδυνο.Ο «Ακτιβιστής», προσπαθώντας για άλλη μια φορά να εφεύρει κάποιο λόγο για να με μειώσει, αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ της «Περαίας» που αφορούσε την επιθεώρηση των γαλάζιων σημαιών του Δήμου μας, εκτιμώντας ότι «προβάλλω» τον εαυτό μου, «αυτοθαυμάζομαι», «αυτολιβανίζομαι» και άλλα σχετικά φαιδρά. Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι στο ρεπορτάζ περιγράφεται ένα γεγονός (η επιθεώρηση) και η συμμετοχή μου σε αυτό περιορίζεται στην φυσική μου παρουσία τη στιγμή του ελέγχου. Όλα τα άλλα δεν είναι τίποτε περισσότερο από αποκυήματα της νοσηρής φαντασίας του συντάκτη.
Η άγνοιά του όμως, όσο κι αν επιχειρεί να αγορευτεί σε τοπικό παράγοντα ενημέρωσης είναι αδύνατο να κρυφτεί. Προβάλλοντας μια σειρά από δήθεν ερωτήματα, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό για την υπόθεση γαλάζιες σημαίες, όπως ακριβώς συνέβη και για μια σειρά άλλων θεμάτων, μεταξύ των οποίων το Riviera, το Άκτιον, η ΔΑΝΕΘ ή ακόμη η Τουριστική εταιρία του Δήμου μας για την οποία ήδη απορρίφθηκε και η τελευταία προσφυγή της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, δικαιώνοντας απόλυτα τη θέση μας και διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του τόπου. Για να μην παραμένουν στην άγνοια λοιπόν και οι αναγνώστες του, καλό είναι να απαντηθούν κάποια σημεία της ανάρτησης.
Πρώτον: Υπάρχουν 6 γαλάζιες σημαίες αναρτημένες και φέτος στην παραλία του Δήμου μας, όσες ακριβώς ήταν και πέρυσι στον παλιό Δήμο Θερμαϊκού. Δύο στην Περαία (Θέρος, Ερυθρός Σταυρός), δύο στους Ν. Επιβάτες (beach volley και mamabloom) και δύο στην Αγία Τριάδα (Σκάλα και Άκτιον, για το οποίο επιτιμητικά ρωτά και αν το επισκευθήκαμε). Υπάρχουν 2 διπλά σημεία που καλύπτονται από μια έγκριση, γι΄ αυτό είναι και 4 οι ναυαγοσώστες, συν έναν ακόμη στον Ποταμό. Μια απλή βόλτα στην παραλία είναι αρκετή για να γίνει μάρτυρας ο καθένας μας.
Δεύτερον: Αναρωτιέται γιατί δεν φροντίσαμε να συμμετέχουν και ιδιώτες επιχειρηματίες στη διεκδίκηση βραβεύσεων. Γιατί κύριε ακτιβιστή; Μήπως είμαστε συνέταιροι; Εάν ο κ. Ιβάνοβιτς έχει στο μυαλό του τη σημαία που υπήρχε πέρυσι στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», φέτος άλλαξε ο ιδιοκτήτης, άλλαξε το όνομα του ξενοδοχείου και ο επιχειρηματίας δεν το θεώρησε προτεραιότητά του. Εμείς θα εγκαλεστούμε γι΄ αυτό;
Τρίτον: Αίτηση για γαλάζια σημαία βεβαίως και υποβλήθηκε για την παραλία του Ποταμού Επανομής, ασχέτως εάν δεν το γνωρίζει ο έγκυρος bloger. Το γεγονός ότι δεν κατάφερε να βραβευτεί η συγκεκριμένη παραλία, παρόλο ότι είναι η καλύτερη του Δήμου μας, οφείλεται σε μια άτυχη συγκυρία. Τη στιγμή του ελέγχου της ποιότητας των νερών, αυτά βρέθηκαν να ξεπερνούν την επιτρεπόμενη περιεκτικότητα κολοβατηριδίων. Εάν εξακολουθεί κάποιος να πιστεύει ότι ευθύνεται η σημερινή Δημοτική Αρχή που δεν είχε φροντίσει να είναι καθαρό το πέλαγος τον Φεβρουάριο, να του ζητήσουμε συγγνώμη!
Τέλος, αναρωτιέται ο κ. Ιβάνοβιτς «πώς κατορθώσαμε να κρατήσουμε σε αυτή την απογοητευτική κατάσταση τις ακτές»! Η γνωστή μίζερη προσέγγιση όσων συστηματικά και από σκοπιμότητα υποβαθμίζουν τις παραλίες της περιοχής μας, νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό φθείρουν πολιτικά τη Διοίκηση. Μα αν οι ακτές μας ήταν στα αλήθεια τόσο χάλια, γιατί τις κατακλύζουν καθημερινά δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών, που τις επιλέγουν για το μπάνιο τους; Προφανέστατα βέβαια γιατί δεν είναι έτσι.
Καλό είναι λοιπόν, πριν καθίσει κάποιος μπροστά στο πληκτρολόγιό του και να γίνει τιμητής των πάντων, να έχει φροντίσει να ενημερωθεί έστω για τα στοιχειώδη!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.