Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Για το πρόβλημα των κοιμητηριων στο Θερμαϊκό

Λάβρος, επιτίθεται ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης για μία ακόμη φορά κατά της διοίκησης του δήμου, ζητώντας με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της μηνιαίας εφημερίδας του... "να επέμβει ο Εισαγγελέας" για την κατάσταση στα κοιμητήρια και τις χωματερές. Μόνο που δεν κατονομάζει αυτόν που πραγματικά είναι υπόλογος για τα προβλήματα στα κοιμητήρια του δήμου!!

Πως έχει το θέμα; Ακόμη από τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγες μέρες πριν την ενοποίηση των τριών δήμων, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, εφαρμόζοντας παλαιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, προχώρησε στη δημιουργία της εταιρίας "Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού Α.Ε.". Η κύρια δραστηριότητα της εταιρίας θα ήταν η τουριστική προβολή του δήμου Θερμαϊκού, η παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας και η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών και τουριστών, ώστε να δουλέψουν τα καταστήματα της περιοχής, να υποβοηθηθεί η ανάπτυξη των δημοτικών διαμερισμάτων και κοινοτήτων του δήμου Θερμαϊκού. Ενώ επίσης, μέσα στην ίδια εταιρία θα υπάρχει και ένα τμήμα, που θα λειτουργεί ως Γραφείο Τελετών, αναλαμβάνοντας, με ελάχιστο κόστος, τις κηδείες των συμπολιτών μας που φεύγουν από τη ζωή.
Αυτή λοιπόν η δημοτική εταιρία πολεμήθηκε εξαρχής ανελέητα από την παράταξη "Θερμαϊκός Νέα Πορεία" του κ. Μαυρομάτη, με μπαράζ προσφυγών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.
Ο λόγος, προφανής: Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, φοβάται ότι μέσω της τουριστικής προβολής του δήμου, θα προβάλλεται και το έργο της δημοτικής αρχής. Κάτι που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να το αποτρέψει. Καθώς το μήνυμα της καταστροφολογίας που διαρκώς πλασσάρει, προσπαθεί να εμφανίσει τη διοίκηση του δήμου ως "ανίκανη" που δεν δημιουργεί τίποτα.
Αυτό το μπλοκάρισμα της εταιρίας, έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει προσωπικό του δήμου στα δημοτικά κοιμητήρια και οι συμπολίτες μας που θέλουν να εξυπηρετηθούν, για την ταφή ή την εκταφή των συγγενών τους, να αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιώτες, οι οποίοι αξιώνουν ποσά από 100 έως 200 ευρώ για μία ταφή ή εκταφή.
Όπως μας εξήγησε κορυφαίο στέλεχος της διοίκησης του δήμου, το πρόβλημα θα επιλυθεί αμέσως μόλις λειτουργήσει το τμήμα τελετών της Τουριστικής, καθώς θα υπάρξει και το απαραίτητο προσωπικό γιαυτή την δραστηριότητα.
Με την ευκαιρία να πούμε ότι προκύπτει και μία ακόμη παράμετρος: Αφού εκδηλώνεται αυτό το ενδιαφέρον του κ. Μαυρομάτη για τα κοιμητήρια, γιατί δεν φρόντισε στα οκτώ χρόνια της δημαρχίας του να προχωρήσει το θέμα της δημιουργίας νέου κοιμητηρίου, σε κοντινή απόσταση από το ήδη υπάρχον; Καθώς, εάν λειτουργούσε το νέο κοιμητήριο σε μία έκταση 10 στρεμμάτων, όπως προβλέπεται, δεν θα υπήρχε λόγος να γίνονται εκταφές οστών αμέσως με την παρέλευση πενταετίας, λόγω του αδιαχώρητου που υπάρχει και της έλλειψης κενών τάφων στο παλιό κοιμητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.