Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Προετοιμασίες για τη μεγάλη γιορτή της "Παναγίας της Μηχανιώτισσας"

Εντατικά, συνεχίζονται οι προετοιμασίες στη Νέα Μηχανιώνα για τη μεγάλη της γιορτή, τα εννιάμερα της Θεοτόκου, και όπως είναι γνωστό κάθε χρόνο για να προσκυνήσουν με κατάνυξη την εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, γνωστής ως Μηχανιώτισσας, συρρέουν κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας.Η εικόνα, που η λαϊκή παράδοση τη θέλει θαυματουργή, συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του τόπου. Έφτασε στη Νέα Μηχανιώνα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή συνταξιδεύοντας με τους ξεριζωμένους Μηχανιώτες της Κυζικικής Χερσονήσου .
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, την Δευτέρα 22 Αυγούστου, στις 18.15', θα τελεστεί μεγάλος αρχιερατικός εσπερινός στον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Μηχανιώνα, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιου,  και θα ακολουθήσει, στις 20.30', η περιφορά της ιερής εικόνας στους δρόμους της πόλης.
Από το Σάββατο 20 Αυγούστου και μέχρι την Πέμπτη 25 Αυγούστου, θα διαρκέσει και το πανηγύρι.
Προκειμένου να υπάρξει η δυνατόν καλύτερη εικόνα της Μηχανιώνας στους χιλιάδες  επισκέπτες της για όλες τις ημέρες γιορτής της Παναγίας Φανερωμένης, η δημοτική κοινότητα Νέας Μηχανιώνας του δήμου Θερμαϊκού έχει επιδοθεί τις τελευταίες μέρες σε αγώνα δρόμου για τον ευπρεπισμό της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.