Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ξαναρχίζουν οι ραδιοφωνικές εκπομπές στον FM-100,6

Χρειάζεται να δοθεί "βήμα" από το δήμο Θερμαϊκού και στην αντιπολίτευση
Ξαναρχίζουν οι ραδιοφωνικές εκπομπές διαφόρων φορέων, μεταξύ των οποίων και του δήμου Θερμαϊκού, κάθε Τετάρτη, στη συχνότητα 100,6 του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM-100, όπως δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Φάρου του Θερμαϊκού», ο γενικός διευθυντής της ΔΕΠΘΕ (Δημοτικής Εταιρίας Πληροφόρησης και Θεάματος) κ. Φίλιος Στάγκος.
Η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ κ. Σοφία Ασλανίδου. Αριστερά
της, ο γενικός διευθυντής TV-100 και FM-100, Φίλιος Στάγκος
Μάλιστα, για τη διαμόρφωση του ραδιοφωνικού προγράμματος των δύο δημοτικών ραδιοφώνων του δήμου Θεσσαλονίκης FM-100  και FM-100,6 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την περασμένη Τετάρτη, με τη συμμετοχή της αντιπροέδρου της ΔΕΠΘΕ κ. Σοφίας Ασλανίδου, του γενικού διευθυντή κ. Φίλιου Στάγκου και στελεχών της εταιρίας.
Η επανέναρξη των εβδομαδιαίων ραδιοφωνικών εκπομπών του δήμου Θερμαϊκού στον FM-100,6 δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση Αλεξανδρή να προχωρήσει φέτος στη διαμόρφωση ενός πιο πλουραλιστικού προγράμματος, ώστε να ακούγεται επιτέλους στις εκπομπές αυτές και η φωνή της αντιπολίτευσης και όχι μόνο του δημάρχου ή των αντιδημάρχων.
Το θέμα, ήρθε και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μαυρομάτη κ. Αντώνης Βουδούρης έθεσε την ερώτηση εάν σκέφτεται η διοίκηση να δώσει χρόνο στην ραδιοφωνική εκπομπή προκειμένου να ακουστεί και η φωνή της αντιπολίτευσης. Η απάντηση του δημάρχου κ. Αλεξανδρή ήταν ότι δεν είναι ακόμη γνωστό το εάν θα επαναληφθεί εκείνη η εκπομπή και στη νέα σεζόν.
Σημειώνεται ότι πριν από πέντε μήνες και συγκεκριμένα στις 9 Απριλίου 2012, σε σχόλιό μας υπό τον τίτλο «Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν», σημειώναμε το έλλειμμα δημοκρατίας με την απουσία της αντιπολίτευσης από την ραδιοφωνική εκπομπή του δήμου. Και όπως παρατηρούσαμε συγκεκριμένα:
 Τι συνέβη μέχρι τώρα και στις 12 εκπομπές της «Φωνής του Δήμου Θερμαϊκού στον FM 100,6» όπως τιτλοφορείται η εκπομπή; Παρελαύνει κάθε φορά ο δήμαρχος ή κάποιο άλλο στέλεχος της διοίκησης και λένε ότι θέλουν να πουν, χωρίς αντίλογο, χωρίς διάλογο, δίχως να ακουστεί και η άλλη άποψη, η φωνή των δημοτών, η φωνή της αντιπολίτευσης. Και το σημαντικότερο, χωρίς τη δυνατότητα οι ακροατές να μπορούν να ρωτήσουν, να ζητήσουν διευκρινίσεις ή να πουν την άποψή τους για τα θέματα που θίγονται.
Βεβαίως και η δημοτική αρχή θα ενημερώσει για τις δραστηριότητές της. Οπωσδήποτε θα αναφέρει τις όποιες επιτυχίες μπορεί να έχει. Όμως δήμος δεν σημαίνει μόνο διοίκηση. Ούτε είναι επιτρεπτό να εξαφανίζουμε τις απόψεις της αντιπολίτευσης, όσο δυσάρεστες κι αν είναι αυτές, ακόμη και όταν πρόκειται για εξωπραγματικές αιτιάσεις. Αυτό όμως θα πει Δημοκρατία, αυτό θα πει πλουραλισμός. Και μόνο έτσι μπορεί να αναπτυχθεί η Δημοκρατία σε ένα από τα βασικά της κύτταρα που είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Αφήνοντας να ακουστούν όλες οι φωνές, όλες οι απόψεις. Για να ισχύσει και η ρήση του Βολταίρου «Διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες!»
Περισσότερα για το θέμα αυτό μπορεί να διαβάσει κανείς στο: http://farosthermaikou.blogspot.gr/2012/04/blog-post_2754.html

1 σχόλιο:

  1. ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ...ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ......... ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.