Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Τεχνικό πρόγραμμα 2016 στη Θέρμη μετά από διαβούλευση

Το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2016, μετά από προηγούμενη διαβούλευση που έγινε με τους φορείς και τους πολίτες. Το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα που θα συμβάλουν στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως συντηρήσεις δρόμων, πράσινο και καθαριότητα, επενδύσεις στη σχολική στέγη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, κατασκευή και εκσυγχρονισμός δικτύων κοινής ωφέλειας (ύδρευση και αποχέτευση).

Η δημοτική αρχή της Θέρμης, έθεσε το τεχνικό πρόγραμμα σε διαβούλευση στα μέσα του καλοκαιριού, ενώ κομβικής σημασίας είναι τα έργα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών σε όλες τις δημοτικές ενότητες (Θέρμη, Μίκρα, Βασιλικά). Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Απόστολο Τσολάκη, τέτοιου είδους έργα είναι οι συντηρήσεις όλων των υφιστάμενων υποδομών, η καθαριότητα, το πράσινο, ο ηλεκτροφωτισμός, η οδοποιία, αγροτική και αστική.
Επίσης στις προτεραιότητες του δήμου για το 2016 είναι να απαντήσει ουσιαστικά στις οξυμένες ανάγκες της σχολικής στέγης. “Προσπαθούμε να εκπονούμε όλες τις απαιτούμενες μελέτες, προκειμένου να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση ύψους 130 εκατ. ευρώ για τα έργα στις σχολικές μονάδες της περιοχής, ενώ παράλληλα έχουμε ώριμες μελέτες για κτιριακές υποδομές στις υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό”, υπογράμμισε μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και πρόσθεσε ότι όλες οι μελέτες έχουν το μεγαλύτερο βαθμό ωριμότητας, οπότε, όποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα κι αν ανοίξει ο δήμος, είναι έτοιμος να διεκδικήσει κονδύλια.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ-ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Ακόμη ένα πλέγμα έργων στο δήμο Θέρμης αφορά την κατασκευή δικτύων κοινής ωφέλειας, όπως η ύδρευση και η αποχέτευση. Ειδικότερα ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την περιοχή του πρώην δήμου Βασιλικών, όπου τα έργα του δικτύου υπολογίζονται σε 35-40 εκατ. ευρώ. Ανάλογα έργα εντάσσονται στο τεχνικό πρόγραμμα και για το τμήμα επέκτασης της δημοτικής ενότητας Θέρμης, για το οποίο υπάρχουν έτοιμες μελέτες, καθώς και για τον πρώην δήμο Μίκρας και συγκεκριμένα για τις περιοχές Σχολαρίου, Τριλόφου και Καρδίας.
Το τεχνικό πρόγραμμα παρουσίασε ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι βασική επιδίωξη είναι η προώθηση της βιώσιμης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ανάπτυξης του δήμου μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά περίοδο.
“Πρώτη προτεραιότητα είναι τα ζητήματα που άπτονται της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών με στοχευμένες παρεμβάσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά και έδωσε έμφαση και σε ζητήματα σχολικής στέγης, αθλητικών εγκαταστάσεων και έργων που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής του δήμου.

Αναφερόμενος στα ζητήματα σχολικής στέγης, ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε πως η χρηματοδότηση των σχολείων είναι ευθύνη της πολιτείας, ωστόσο ο δήμος ετοιμάζει σχετικές μελέτες. “Προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή αποτελούν τα ημιτελή σχολεία και εκείνα που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενους χώρους, καθώς και όσα διαθέτουν έτοιμες μελέτες”, σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.