Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

"Bομβαρδίζουν", οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Επανομή

Υψηλές τιμές στην εκπεμπόμενη ακτινοβολία, υψηλότερες οπωσδήποτε από τις διεθνώς παραδεκτές, έδειξαν οι μετρήσεις που έγιναν στις κεραίες της Επανομής από μέλη του Διαδημοτικού Κινήματος Πολιτών Θερμαϊκού για την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία (ΚΙΠΠΗΜΑ) με δικό τους μετρητή.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τις μετρήσεις αυτές, παρουσίασε το πολύ καλά ενημερωμένο τοπικό Blog της Επανομής «Εθερόπλωος» που έγραψε:  
«Μέχρι τώρα, μπορούσαν (και το πέτυχαν εν μέρει) να μας κατηγορήσουν ότι κινδυνολογούμε, μιλώντας συνεχώς για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στον οικισμό της Επανομής. 
Ευτυχώς δε μπόρεσαν να μας κατηγορήσουν ότι το κάνουμε προσδοκώντας οικονομικό όφελος, μιας και αυτό είναι προνόμιο ελάχιστων ευτυχώς "έξυπνων" σε τούτο τον τόπο.
Με την ευκαιρία, λοιπόν, της ίδρυσης του διαδημοτικού κινήματος πολιτών (ΚΙΠΠΗΜΑ) για την ηλ/γνητική ακτινοβολία, που συμμετέχει και η Κίνηση Πολιτών Επανομής και με δεδομένη την παντελή έλλειψη μετρήσεων στην περιοχή (βλ. το πολυδιαφημισμένο από την διοίκηση της Αναγέννησης, PEDION.GR) νοικιάσαμε έναν μετρητή και κάναμε μόνοι μας ένα οδοιπορικό στις 4 κεραίες της πόλης μας για να διαπιστώσουμε το πόσο ανεξέλεγκτα και χωρίς ίχνος σεβασμού στην υγεία των κατοίκων, εκπέμπουν οι κεραίες που μας "φύτεψαν" δίπλα στα σπίτια μας και στα σχολεία των παιδιών μας.
Είχαμε κάνει και πριν 1,5 χρόνο ένα παρόμοιο έλεγχο, με τον καθηγητή κ. Τριανταφυλλίδη που είχε έναν μετρητή, αλλά με την τεταμένη κατάσταση που επικρατούσε τότε και παραμονή της εκδήλωσης στο δημοτικό θέατρο για τους κινδύνους από την ακτινοβολία των κεραιών, τα αποτελέσματα δεν ήταν ανησυχητικά εκτός από την κεραία του Τζέκου, στη Δημ. Αγορά που και τότε "ήταν στα κόκκινα".
Τώρα, μετά από τόσο καιρό και αφού οι φωνές διαμαρτυρίας ελαττώθηκαν, φαίνεται ότι οι εταιρίες "ξεσάλωσαν" και τα περιβόητα όρια εκπομπών Η/Μ ακτινοβολίας, έφτασαν στα ύψη.
Εμείς προσωπικά φοβηθήκαμε!!. Δε ξέρω αν μπορείτε να καταλάβετε την επικινδυνότητα του θέματος αλλά είμαι σίγουρος ότι αν είσασταν μαζί μας, θα σας επηρέαζε και εσάς ο βόμβος του μετρητή που έδειχνε την κατάφωρη καταπάτηση των ορίων.
Τα πρώτα σπίτια απέναντι από το γήπεδο (ειδικά στον α' όροφο), το Τεχνικό Λύκειο (η μεγαλύτερη ένδειξη μετά τον Παιδικό Σταθμό), τα σπίτια γύρω από τον ΟΤΕ και η περιοχή γύρω από την εκκλησία της Παναγίας (δε μιλάμε για τον Παιδικό Σταθμό βέβαια που "βομβαρδίζεται"), είναι οι επικίνδυνες περιοχές που όλο το 24ωρο δέχονται την ακτινοβολία σε ισχυρές δόσεις.
σαν επίλογο αντιγράφω από την ειδικότερη σελίδα για το θέμα, home-biology:
"....Οι μέσοι όροι έκθεσης του πληθυσμού σε εσωτερικούς χώρους σύμφωνα με ευρωπαϊκές έρευνες είναι κάτω των 100 μW/m2 (European Health Risk Assessment Network on Electromagnetic Fields Exposure, Report on the level of exposure in the European Union).
Να σημειωθεί ότι τα προτεινόμενα όρια έκθεσης, με την πάροδο του χρόνου και τη συσσώρευση νέων ερευνητικών στοιχείων, τείνουν να μειώνονται - σε αντίθεση με τους μέσους όρους έκθεσης του πληθυσμού.
Για παράδειγμα η επιστημονική ομάδα BioInitiative Working Group, που κατά τη γνώμη μας έχει ερευνήσει περισσότερο από όλους το θέμα των επιπτώσεων από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, δίνει πλέον ως όριο ασφαλείας τα 3-6 μW/m2 ενώ αργότερα προτάθηκαν τα 100-1000 μW/m2.
Η άποψη μας είναι ότι οποιεσδήποτε τιμές από 300 μW/m2 και πάνω, είναι αρκετά υψηλές....»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.