Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

"Βούλιαξε" η Ν.Μηχανιώνα από κόσμο στη λιτάνευση της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση πιστών στη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας, το βράδυ του Σαββάτου, καθώς δεκάδες χιλιάδες λαού προσέτρεξαν στη χάρη της, με συνέπεια να «βουλιάξουν» στην κυριολεξία από κόσμο οι δρόμοι από όπου θα περνούσε η ιερή εικόνα.

Νωρίτερα τελέστηκε με λαμπρότητα ο εσπερινός της εορτής της Παναγίας Φανερωμένης στον περίλαμπρο ιερό ναό. Στον εσπερινό, χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιόππης κ. Δαμασκηνός, ενώ έλαβαν ακόμη μέρος οι Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Γλυφάδος κ. Παύλος, Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων.
Τον εσπερινό και τη λιτάνευση παρακολούθησαν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας (ΝΔ) της Α΄ Θεσσαλονίκης και Σωκράτης Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ), Θεόδωρος Καράογλου (ΝΔ) και  Σταυρούλα Ξουλίδου (ΑΝΕΛ) της Β΄ Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπύρος Αδαμίδης, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Τσουρούς και Νίκος Γιάκης, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Γιώργος Τσαμασλής και Σπύρος Κουζινόπουλος, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ν.Μηχανιώνας, Μένη Βαλσάμογλου και δεκάδες χιλιάδες πιστών.

Οι φωτογραφίες είναι από το romfaia.gr
Διαβάστε περισσότερα:
http://farosthermaikou.blogspot.gr/2015/08/blog-post_61.html
http://farosthermaikou.blogspot.gr/2012/08/blog-post_4329.html







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.