Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Το Σεπτέμβριο ξεκαθαρίζει η τύχη του μετρό Θεσσαλονίκης

Αρχές Σεπτεμβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει το δέον γενέσθαι για το μετρό Θεσσαλονίκης. Αυτό τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως ο ίδιος διευκρίνισε, υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι που εξετάζονται κι αυτός είναι ο λόγος που το υπουργείο δεν προχωρεί στην επαναδημοπράτηση του έργου, γιατί προφανώς υπάρχουν περιθώρια συμφωνίας.
Ο Χρήστος Σπίρτζης επεσήμανε ότι «δεν θέλουμε περαιτέρω καθυστερήσεις, κρατώντας όμηρο την κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Θεωρώ ότι αρχές Σεπτέμβρη θα έχει τελειώσει, θα ξέρετε δηλαδή αν έχουμε συμφωνήσει ή όχι».

Ο υπουργός, για τις αλλαγές στις διοικήσεις των εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΟΜΕΔΙ τόνισε ότι «παρά το γεγονός δεν συνηθίζω να ρίχνω ευθύνες αλλού, έχουμε στείλει έγγραφα για κάποιους φορείς εδώ και δυο μήνες στη Βουλή και δεν έχουν οριστεί οι αρμόδιες Επιτροπές για να συνεδριάσουν». Διευκρίνισε δε ότι οι αλλαγές που εκκρεμούν είναι για την Εγνατία και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ξέρετε, είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, δεν είναι καλό να στέλνουμε ονόματα ανθρώπων και γι’ αυτό δεν το κάναμε για όλες τις υπόλοιπες. Είμαστε έτοιμοι, για όλες τις διοικήσεις των Οργανισμών. Αλλά όταν δε γίνονται συνεδριάσεις στη Βουλή είναι λογικό ότι δε θα στέλνουμε ονόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.