Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Ανακοίνωση-καταπέλτης των εργαζομένων κατά διοίκησης Μαυρομάτη

Καταρρίπτει τις δικαιολογίες για το ξεπούλημα της καθαριότητας
Με μία ανακοίνωση-καταπέλτη, ο σύλλογος εργαζομένων δήμου Θερμαϊκού καταρρίπτει ένα προς ένα τα επιχειρήματα της διοίκησης Μαυρομάτη για την εκποίηση της καθαριότητας στους εργολάβους, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι εάν εκτελούνταν από το Δήμο οι υπηρεσίες που θέλει να αναθέσει στον ιδιώτη, τότε το κόστος θα ήταν τουλάχιστον 25-30% μικρότερο, με αποτέλεσμα οι δημότες να επιβαρύνονται με μικρότερα  δημοτικά τέλη.

Επισημαίνεται ακόμη από τους εργαζόμενιους ότι από τις αρχές της ανάληψης της δημοτικής αρχής, το Σεπτέμβριο του 2014 έως σήμερα, δεν έχει ξεκινήσει καμία ενέργεια αγοράς απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού. Και όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού, ενώ είχε εγκριθεί η πρόσληψη 31 εργαζομένων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (8μηνη), η διοίκηση Μαυρομάτη προέβη στην πρόσληψη μόνο 20.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του συλλόγου, με τα στοιχεία που παραθέτει, έχει ως εξής:
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού ευχαριστεί τους συναδέλφους των Ο.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 30 Ιουλίου 2015. Η στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν έκφραση συμπαράστασης στη στάση εργασίας που ήδη είχε ανακοινώσει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού ενάντια στην ιδιωτικοποίηση μέρους των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Θερμαϊκού.
Τα γεγονότα απέδειξαν πως οι εργαζόμενοι όταν είναι ενωμένοι μπορούν να διεκδικούν και να πετυχαίνουν το στόχο τους. Η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ μας αφορά όλους και πρέπει να γίνει αντικείμενο αγώνων πανελλαδικά.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου Θερμαϊκού είμαστε και δημότες του και μας ενδιαφέρει η βέλτιστη αποκομιδή των απορριμμάτων. Η ανάθεση μέρους των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτη εμφανίζεται λανθασμένα ως η μόνη δυνατή λύση για τους παρακάτω λόγους: α) από τις αρχές της ανάληψης της δημοτικής αρχής το Σεπτέμβριο του 2014 έως σήμερα δεν έχει ξεκινήσει καμία ενέργεια αγοράς απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού και β) όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού ενώ είχε εγκριθεί η πρόσληψη 31 εργαζομένων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (8μηνη) στις ανταποδοτικές υπηρεσίες η διοίκηση προέβη στην πρόσληψη μόνο 20. Η απασχόληση των ανωτέρω εργαζομένων μπορεί να παραταθεί μέχρι 31-12-2015 σύμφωνα με το Ν. 4325/2015 άρθρο 49.
Επίσης εδώ και αρκετό καιρό έχει εγκριθεί η πρόσληψη 23 επιπλέον εργαζομένων με 8μηνη σύμβαση. Είναι επιτακτική ανάγκη η δημοτική αρχή να διεκδικήσει μέσω της ΚΕΔΕ την άρση της αναστολής προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες αφού η δαπάνη της μισθοδοσίας αυτής της κατηγορίας των εργαζομένων δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά των προϋπολογισμό του κάθε ΟΤΑ.
Επίσης ο ισχυρισμός οικονομικής αδυναμίας για την αγορά του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού (6 μεταχειρισμένα απορριμματοφόρα σε πολύ καλή κατάσταση) δεν ευσταθεί διότι το κόστος αγοράς τους ανέρχεται στο ποσό των 270.00 € περίπου που είναι ίσο με την αμοιβή του ιδιώτη για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2015 έως Δεκεμβρίου 2015.
Εάν ο Δήμος με δικά του μέσα σύμφωνα με τα προαναφερόμενα εκτελούσε τις υπηρεσίες που θέλει να αναθέσει στον ιδιώτη το κόστος θα ήταν τουλάχιστον 25-30% μικρότερο με αποτέλεσμα οι δημότες να επιβαρύνονται τη διαφορά αυτή στα δημοτικά τέλη. Δεν εννοούμε ότι θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη αλλά θα μπορούσαν να μειωθούν αν ο Δήμος εκτελούσε τις υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων με δικά του μέσα.
 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς».
        



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.