Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση,  μονοπωλούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών εφημερίδων της Κυριακής.

«Βήμα της Κυριακής»: «Κάλπες αβεβαιότητας...για κυβέρνηση εμπιστοσύνης», ο τίτλος της εφημερίδας που γράφει: «Η εξουσία τελικώς δεν συγκόλλησε τα ετερόκλητα στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η διάσπαση και ο εμφύλιος που ακολούθησε επιβίβασαν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στο τρενάκι του τρόμου - τον Ιούλιο του 2012 τα κόμματα θρυμματίστηκαν, τον Σεπτέμβριο του 2015 ενδέχεται να δούμε μεγαλύτερο κατακερματισμό», προσθέτει η εφημερίδα.
«Έθνος της Κυριακής»: «Κρυφά χαρτιά πριν την κάλπη και οι φόβοι των μονομάχων» τιτλοφορείται το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που σημειώνει:  «Στα επιτελεία των δύο κομμάτων διαμορφώνουν την τελική στρατηγική εν όψει της εκλογικής μάχης. Στην Κουμουνδούρου προσδοκούν οφέλη από τη νέα σχέση εμπιστοσύνης που έχει οικοδομηθεί με την Ευρώπη, τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους και τις συνταγματικές αλλαγές που δρομολογούνται. Το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και το μεταναστευτικό αναμένεται να αποτελέσουν τη... σημαία της γαλάζιας παράταξης», σημειώνει η εφημερίδα.
«Αυγή της Κυριακής»: Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Θα τα καταφέρουμε!» κυκλοφορεί η εφημερίδα που αναφέρεται στην καθαρή λαϊκή εντολή που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Στη συνέχεια παραθέτει δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, «Όλοι μαζί να δώσουμε τη δύσκολη μάχη να ξαναστήσουμε την πατρίδα στα πόδια της. Δεν είναι επαναστατικό να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα. Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους κι όταν δεν υπάρχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ευκρινές ιδεολογικό, πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς». Παράλληλα, επισημαίνεται πως τη Δευτέρα θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εντός της εβδομάδας η συνεδρίαση της Κ.Ε. Τέλος η εφημερίδα αναφέρεται στην αποχώρηση των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας, ενώ 25 βουλευτές της, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, συγκρότησαν την Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας.
Ριζοσπάστης: «Ο λαός με την ψήφο του να μη συναινέσει στο σφαγιασμό του», είναι ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας του ΚΚΕ, προσθέτοντας: «Με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους». Η εφημερίδα αναφέρει πως «Οπλο του ΚΚΕ είναι η αλήθεια, που σταθερά είπε στον ελληνικό λαό όλα αυτά τα χρόνια», ενώ όπως προσθέτει: «Η κοροϊδία συνεχίζεται. Και από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα, που λέει κυνικά ότι θα «υπερβεί» τα μνημόνια, την ίδια στιγμή που τα εφαρμόζει και τα επεκτείνει...». «Αλλά και από το νέο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, που θέλει να παίξει το ρόλο ενός νέου αναχώματος στο ριζοσπαστισμό, τα στελέχη του οποίου είναι συνυπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση», αναφέρει επίσης.
«Καθημερινή της Κυριακής»: Με τίτλο «Κάλπες σε θολό τοπίο» κυκλοφορεί η εφημερίδα, συμπληρώνοντας: «Άγνωστοι «χ» το κόστος μνημονίου Τσίπρα, η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ, το μετασταυτικό». Σύμφωνα με την εφημερίδα, «Σε κάλπες- εξπρές μέσα σε θολό τοπίο οδηγεί τη χώρα η επιλογή του κ. Αλ. Τσίπρα να παριατηθεί από την πρωθυπουργία, δρομολογώντας εκλογές προκειμένου να άρει το εσωτερικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η οικονομία έχει δεχθεί βαρύτατο πλήγμα από τις αστοχίες της διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης του προηγούμενους μήνες, αλλά και από την περιπέτεια του δημοψηφίσματος».
Realnews:  Κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο: "Τα 7 κλειδιά της κάλπης!" και αναφέρεται στους παράγοντες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι παράγοντες αυτοί είναι: 1. Το ποσοστό της αποχής - 2. Πόσα και ποια κόμματα από την παρούσα Βουλή θα ξαναμπούν - 3. Οι νέοι σχηματισμοί που θα εκπροσωπηθούν στο Κοινοβούλιο - 4. Το κόμμα Λαφαζάνη - 5. Η "μάχη" Τσίπρα - Μεϊμαράκη - 6. Τα λάθη στις στρατηγικές - 7. Τα πρόσωπα των ψηφοδελτίων και όσοι θα σηκώσουν το βάρος της εκλογικής αντιπαράθεσης.
Τα πρωτοσέλιδα των υπόλοιπων πολιτικών εφημερίδων της Κυριακής:

Μακεδονία της Κυριακής:  «Προτεραιότητα του Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ» 
Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής: «90 ημέρες "φωτιά" μετά τις κάλπες»
Η Βραδυνή της Κυριακής: «Οι κρυφές περικοπές και στις κύριες συντάξεις»
Πρώτο Θέμα: «Κάλπηκο το παιδί»
Κυριακάτικη Κontra news: «Αυτοδυναμία Τσίπρα με 38%»
Το Παρόν της Κυριακής: «Φέρνει τα πάνω κάτω ο Τσίπρας με την κίνηση-μάτ για εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη»
Ο λόγος: «Ανοικτή η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών»
Ελεύθερη Ωρα: «Ιδού το "μασονικό σύνταγμα" που υπακούουν οι πολιτικοί μας»
Δημοκρατία: «Κάλπες με την ευλογία της Μέρκελ»
Το Χωνί: «Αυτοδύναμος Τσίπρας»
Το Αρθρο: «Το τέλος των θιάσων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.