Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Οι αγώνες της "Συμπολιτείας" για το κάμπινγκ Αγ.Τριάδας

Με ανακοίνωσή της η Συμπολιτεία Θερμαϊκού υπενθυμίζει τους αγώνες στους οποίους πρωτοστάτησε για να μην οικοπεδοποιηθεί ο χώρος του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, θεωρεί θετική εξέλιξη την αποτροπή των σχεδίων τσιμεντοποίησης και αναφέρει τις ενέργειες της παράταξης προκειμένου να ξαναλειτουργήσει το κάμπινγκ σε συνδυασμό με τη δημιουργία χώρων αθλητισμού και πολιτισμού.

Η ανακοίνωση της Συμπολιτείας έχει ως εξής:
Στις αρχές του 2014, είχε ανακοινωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ , διαδικασία πώλησης του χώρου όπου λειτουργούσε το κάμπινγκ του ΕΟΤ Αγίας Τριάδας, με σκοπό την ανέγερση πολυτελών εξοχικών κατοικιών. Η μελέτη περιβαλλοντικών όρων που κατατέθηκε τότε, είχε κατά τη γνώμη μας πολλά ζητήματα, που έπρεπε να επανεξεταστούν.
Η νεοδημιούργητη τότε δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», εκδήλωσε από την πρώτη στιγμή την έντονη αντίθεσή της στην τσιμεντοποίηση του εκπληκτικού αυτού χώρου, καθώς πίστευε και πιστεύει, ότι :
-          Η κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας  (σταμάτημα λειτουργίας,  ανυπαρξία συντήρησης και  μετατροπή του σε σκουπιδότοπο)ήταν μια πολιτική πράξη συνειδητή και μεθοδευμένη, όπως το ίδιο συνέβη με όλα τα δημόσια κάμπινγκ και ΞΕΝΙΑ της χώρας.
-          Η όποια πρόταση αξιοποίησης του χώρου, πρέπει να γίνει σε συνεννόηση και με τη σύμφωνη γνώμη  του Δήμου Θερμαϊκού και να ενταχτεί στο σχεδιασμό του (δίκτυα υποδομών, ύδρευση, αποχέτευση κλπ).
-          Η πρόταση μας ήταν, η επαναλειτουργία του χώρου αποκλειστικά και μόνο ως κάμπινγκ, μετά από μελέτη βιωσιμότητας, με την απασχόληση δημοτών.
 Στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινοπουλος , επισκέφτηκε τη νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για να διερευνήσει τις προθέσεις της, για όλους τους χώρους που βρίσκονται στην ευθύνη του Ταμείου (κάμπινγκ Αγ Τριάδας, κάμπινγκ Επανομής, χώρος ναυτοπροσκόπων κλπ). Και αφού παρουσίασε τις σχετικές θέσεις  της Συμπολιτείας, έλαβε ως απάντηση τη διαβεβαίωση ότι το ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται να προχωρήσει στη διαδικασία δημοπράτησης, με μακροχρόνια μίσθωση του χώρου της Αγίας Τριάδας, με χρήση  αποκλειστικά και μόνο για κάμπινγκ. Παράλληλα δηλώθηκε ότι το ΤΑΙΠΕΔ διαθέτει εκτάσεις στην περιοχή μας, που δεν είναι στην φάση αξιοποίησης και μπορεί να παραχωρηθούν στο Δήμο Θερμαϊκού, για την κάλυψη κοινωφελών αναγκών. Για τη συνάντηση αυτή ενημερώθηκε προ ημερησίας διάταξης το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, που εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την πρωτοβουλία αυτή του επικεφαλής της Συμπολιτείας.
Κατόπιν όλων αυτών, η Συμπολιτεία Θερμαϊκού θέλει να δηλώσει τα εξής :
-          Kατ αρχάς, θεωρούμε ότι έχουμε μια θετική εξέλιξη, με την αποτροπή οικοδόμησης της περιοχής του κάμπινγκ, που επιτεύχθηκε χάρη στις κινητοποιήσεις πρωτίστως της παράταξής μας, η οποία με σειρά κινητοποιήσεων απέτρεψε την καταστροφή του υπέροχου αυτού χώρου. Καθώς μία τέτοια εξέλιξη, πέρα από τα υπόλοιπα ζητήματα, θα δημιουργούσε και μια μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά όχι μόνο στα όρια του δήμου Θερμαϊκού, αλλά ευρύτερα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.
-          Δεύτερο, πιστεύουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο, πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή τη θετική εξέλιξη, να επισκεφτεί ο Δήμαρχος Θερμαϊκού με αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου,(στην οποία θα μετέχει και εκπρόσωπος της Συμπολιτείας) τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, και να συζητήσει συνολικά το θέμα. Να προτείνει, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την παρουσίαση ενός συνολικού σχεδίου για όλα τα ακίνητα , με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο. Να αξιοποιήσει την ένσταση που είχε καταθέσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, αξιοποιώντας ότι θετικό υπήρχε σε αυτή).
-          Τέλος, να καταβληθεί προσπάθεια, προκειμένου η λειτουργία του κάμπινγκ, να συνδεθεί με χώρους αθλητισμού και πολιτισμού, όπως συναυλιακό χώρο κλπ.
Με την ευκαιρία, η Συμπολιτεία Θερμαϊκού θέλει να διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους τους συνδημότες μας ότι δεν θα πάψει να νοιάζεται και να αγωνίζεται για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, όπως με συνέπεια το έκανε αυτό τον ενάμιση χρόνο ύπαρξης και δράσης της.
                                   Για τη Συμπολιτεία Θερμαϊκού
                                               Σπύρος Κουζινόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.