Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Η κρυστάλλινη θέση της «Συμπολιτείας» για το κάμπινγκ Aγ.Τριάδας

Πρωτομαγιά 2014: Ομιλία του επικεφαλής της "Συμπολιτείας" στην είσοδο του κάμπινγκ
Κρυστάλλινη και διαυγής, παραμένει η θέση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στο θέμα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας: Όχι στο ξεπούλημα, αλλά παραχώρησή του στο Δήμο, προκειμένου μέσω αυτού να γίνει η όποια αξιοποίησή του. Αυτό υπογραμμίζει η «Συμπολιτεία» με δελτίο τύπου, απαντώντας σε σχόλια που αυθαίρετα διατυπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες για το θέμα αυτό.
Από την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της "Συμπολιτείας" στο κάμπινγκ
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης έχει ως εξής:
Αναφορικά με κάποια σχόλια για τη στάση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στο θέμα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας και κάποιες γενικεύσεις με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς που διατυπώθηκαν, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:
1.    Η θέση της «Συμπολιτείας» στο ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρη από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης της και παραμένει κρυστάλλινη και διαυγής μέχρι σήμερα: Όχι στο ξεπούλημα, ναι στο πέρασμα του χώρου στο δήμο Θερμαϊκού για να λειτουργήσει αποκλειστικά και μόνο ως κάμπινγκ αλλά και ως χώρος πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.
2.    Με την ευκαιρία της καθόδου του επικεφαλής της παράταξης, Σπύρου Κουζινόπουλου στην Αθήνα, στα τέλη Ιουνίου, εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα από την Συντονιστική Επιτροπή της «Συμπολιτείας» να επισκεφθεί τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις του Ταμείου για τα δύο κάμπινγκ της περιοχής, σε Αγία Τριάδα και Επανομή και να πιέσει για επωφελή λύση.
3.    Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, παρουσία και αρμόδιων υπαλλήλων, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» μετέφερε την ξεκάθαρη θέση της παράταξης για τα δύο κάμπινγκ, και συγκεκριμένα ότι αυτά πρέπει να περάσουν στην ιδιοκτησία του δήμου και μέσα από εκεί να γίνει η όποια αξιοποίησή τους. Η απάντηση που έλαβε, ήταν ότι για μεν το κάμπινγκ Επανομής, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν δεν προβλέπεται καμία κίνηση για τα επόμενα 1-2 χρόνια. Ενώ για το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας υπήρξε ενημέρωση ότι πρόκειται να υπάρξει σύντομα διαγωνισμός για την εκμίσθωσή του αποκλειστικά και μόνο ως κάμπινγκ. Όταν ο κ.Κουζινόπουλος επανέλαβε στο σημείο εκείνο το αίτημα για το πέρασμα του χώρου στο δήμο, η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική.
4.    Στη συνέχεια ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» αναφέρθηκε στους άλλους χώρους που διαθέτει το ΤΑΙΠΕΔ στα όρια του δήμου Θερμαϊκού, ζητώντας να εξεταστεί η δυνατότητα χρησιμοποίησής τους από το Δήμο. Απαντώντας ο πρόεδρός του Ταμείου, διαβεβαίωσε ότι κάποια οικόπεδα από αυτά που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του, θα μπορούσε να τα παραχωρήσει στο δήμο Θερμαϊκού για κοινωφελείς σκοπούς (σχολεία, παιδικές χαρές κλπ). Πρότεινε μάλιστα να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δήμου, με επικεφαλής το Δήμαρχο για να συζητηθούν τα οικόπεδα που θα ενδιέφεραν το δήμο.
5.    Με την επιστροφή του από την Αθήνα ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» ενημέρωσε τη Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο στην πρώτη του κιόλας συνεδρίαση για το αποτέλεσμα των συζητήσεών του. Μάλιστα, πρότεινε δημόσια στον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη να διερευνηθεί τάχιστα ποιά από τα οικόπεδα του ΤΑΙΠΕΔ ενδιαφέρουν το δήμο και στη συνέχεια να σχηματιστεί επιτροπή και υπό την προεδρία του δημάρχου να μεταβεί στην Αθήνα για τη διεκδίκηση των εκτάσεων αυτών. Η ενέργεια αυτή, αν και πέρασε έκτοτε ένα δίμηνο, εκκρεμεί ακόμη.
6.    Εννοείται ότι η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» δεν στέκεται στις προφορικές διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, ούτε και επαναπαύεται από αυτές( αν και έχουν την αξία και τη σημασία τους, ιδιαίτερα όσον αφορά την ευνοϊκή εξέλιξη που είναι η παραχώρηση οικοπέδων στο Δήμο). Γιαυτό και ζητήσαμε να μεταβεί το γρηγορότερο αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου στην Αθήνα, να επισημοποιήσει την πρόθεση του Δήμου για τις εκτάσεις αυτές και να καταθέσει εμπεριστατωμένη πρόταση. Κάτι που ουσιαστικά θα σημάνει ότι ανοίγει ένας ουσιαστικός διάλογος για το θέμα.

7.    Με την ευκαιρία πρέπει να επαναλάβουμε ότι η στάση μας στο θέμα αυτό, ήταν εξαρχής και μέχρι σήμερα σταθερή. Είναι γεγονός ότι το ζήτημα των μισθώσεων, μακροχρόνιων και μη, δεν είχε συζητηθεί ποτέ μέχρι τώρα και είναι κάτι που θα εξεταστεί από την παράταξή μας. Όμως, η θέση της «Συμπολιτείας» ήταν και εξακολουθεί να είναι  κρυστάλλινη ενάντια στο ξεπούλημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.