Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Δεν συμμετέχει η "Συμπολιτεία" στην προπαγανδιστική εφημερίδα

To περιοδικό που έβγαζε ο κ.Μαυρομάτης ως δήμαρχος
Μηχανιώνας, είχε μόνο.. 15 φωτογραφίες του κάθε φορά!
Από τη δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» εκδόθηκε δελτίο τύπου σχετικά με την επικείμενη έκδοση, από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, πολυδάπανης μηνιαίας εφημερίδας που θα διαφημίζει το ανύπαρκτο «έργο» της διοίκησης Μαυρομάτη. Και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει, αν δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις πλουραλιστικής διαφανούς λειτουργίας, που κατ’ επανάληψη έθεσε, για τη δημιουργία αντιπροσωπευτικής συντακτικής επιτροπής και τη σύνταξη κανονισμού δεοντολογίας.

Η ανακοίνωση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έχει ως εξής:
Πληροφορούμαστε ότι η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού προχωράει στην έκδοση, εντός του Σεπτεμβρίου, μηνιαίας εφημερίδας του Δήμου, που θα διαφημίζει το ανύπαρκτο «έργο» της διοίκησης Μαυρομάτη. Η Συμπολιτεία Θερμαϊκού εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της, πολύ περισσότερο που στην ενέργεια αυτή της διοίκησης, όπως και σε πολλές άλλες στο παρελθόν, δεν ακολουθούνται οι κανόνες της διαφάνειας, του πλουραλισμού και της πολυφωνίας.
Όπως τονίσαμε αρκετές φορές στο παρελθόν, είναι απαράδεκτο σε μία εποχή που ο δήμος δηλώνει αδυναμία διάθεσης ακόμη και μικροποσών για την κάλυψη των αναγκών του και την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, να ξοδεύει χρήματα για επικοινωνιακούς λόγους, μόνο και μόνο για την προβολή του δημάρχου.
Από την πρώτη φορά που ανακοινώθηκε η πρόθεση της διοίκησης να εκδώσει προπαγανδιστικό έντυπο, η «Συμπολιτεία» με ανακοίνωσή της στις 25-9-2014, πρότεινε αντί για τη σχεδιαζόμενη πολυδάπανη έκδοση, άλλες συγκεκριμένες ενέργειες που και το επίπεδο ενημέρωσης των συνδημοτών μας θα ανεβάσουν, αλλά και την καλύτερη σύνδεσή τους με το Δήμο Θερμαϊκού και τις δραστηριότητές του θα επιτύχουν. Πρωτίστως, με την καλύτερη αξιοποίηση των μηνιαίων εφημερίδων που εκδίδονται στα όρια του δήμου Θερμαϊκού («Περαία», «Δημότης» και «Ορίζοντας») αλλά και την καλύτερη προβολή των δραστηριοτήτων του δήμου μέσω των περιφερειακών εφημερίδων (Μακεδονία, Αγγελιοφόρος κλπ) και των ενημερωτικών ιστότοπων της περιοχής.
Ακόμη, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θερμαϊκού,  στις 23 Φεβρουαρίου 2015, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος, είχε επισημάνει, απευθυνόμενος στη διοίκηση του Δήμου: «Προχωράτε στην έκδοση εφημερίδας χωρίς προηγουμένως να έχετε δημιουργήσει αντιπροσωπευτική συντακτική επιτροπή, δίχως να έχετε καταρτίσει ένα κώδικα δεοντολογίας και κανονισμό λειτουργίας, κι αυτό γιατί θέλετε την εφημερίδα να λειτουργεί καθαρά ως προπαγανδιστικό μέσο και όχι για τη σωστή ενημέρωση των δημοτών, όπως διατείνεστε».
Πέρασαν έξι μήνες από τότε. Κι αντί η διοίκηση Μαυρομάτη να κάνει κάποια κίνηση στην κατεύθυνση αυτή, διασφαλίζοντας τη δημοκρατική λειτουργία του εντύπου που σκοπεύει να κυκλοφορήσει, εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής ζήτησε από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης από ένα άρθρο «έως 300 λέξεις», δηλαδή ούτε μισή σελίδα του πολυσέλιδου εντύπου, προκειμένου να υπάρξει διαπαραταξιακή νομιμοποίηση του αδιαφανούς τρόπου έκδοσης της εφημερίδας.
Κατόπιν αυτών, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» αποφάσισε να μη συμμετάσχει με οποιοδήποτε τρόπο στο υπό έκδοση έντυπο του Δήμου, αν προηγουμένως δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις δημοκρατικής λειτουργίας του, με τη δημιουργία αντιπροσωπευτικής συντακτικής επιτροπής και τη σύνταξη κανονισμού δεοντολογίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.