Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Προσφυγή της "Συμπολιτείας" στην Αποκεντρωμένη για το ξεπούλημα της υπηρεσίας καθαριότητας δήμου Θερμαϊκού

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης κατά της απόφασης που έλαβε στην «κατεπείγουσα συνεδρίασή της» η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θερμαϊκού, στις 30 Ιουλίου 2015, για τη συνέχιση του διαγωνισμού εκποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου σε ιδιωτικά συμφέροντα και μάλιστα για δύο χρόνια, κατέθεσε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος.

Με την προσφυγή του, ενίσταται κατά της απόφασης που έλαβε κατά πλειοψηφία, με μόνο τη δική του αρνητική ψήφο, η Οικονομική Επιτροπή, και ζητάει την απόρριψή της για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους.
Όπως συγκεκριμένα αναφέρει ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», το πρωί της 30ης Ιουλίου, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Θερμαϊκού η αποσφράγιση των προσφορών συμμετοχής στο διαγωνισμό που προκήρυξε η διοίκηση Μαυρομάτη για το ξεπούλημα σε εργολάβους της καθαριότητας.
Η σχετική διαδικασία, διακόπηκε γύρω στις 10 το πρωί, λόγω της έντονης παρουσίας εντός και εκτός του δημοτικού καταστήματος μεγάλου αριθμού εργαζομένων του Δήμου, οι οποίοι πραγματοποιούσαν τις ίδιες ώρες στάση εργασίας, με πρωτοβουλία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας.
«Αιφνιδιαστικά», λέει ο Σπ. Κουζινόπουλος, «δέχθηκα ένα τηλεφώνημα στις 13:30 το μεσημέρι από στέλεχος της δημοτικής αρχής, που με καλούσε να βρίσκομαι μισή ώρα αργότερα, στις 2 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, όπου επρόκειτο να συνεδριάσει εκτάκτως σε «κατεπείγουσα συνεδρίαση» η Οικονομική Επιτροπή για να αποφασίσει «τη συνέχιση διαδικασίας του  διακοπέντος διαγωνισμού».
Και ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» συνεχίζει:
«Διαμαρτυρήθηκα έντονα, θεωρώντας ότι καταστρατηγείται η διάταξη του  Ν.3852/2010 που ορίζει πως η πρόσκληση για τη νόμιμη συνεδρίαση της Επιτροπής, πρέπει να επιδίδεται ή γνωστοποιείται στα µέλη τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις ηµέρες πριν και να δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, ενώ σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, η πρόσκληση αυτή πάλι θα πρέπει να επιδοθεί ή να γνωστοποιηθεί. Κι επίσης, στην πρόσκληση, απαιτείται να αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα, αλλά επίσης να υπάρχει και έγγραφη εισήγηση για το συγκεκριμένο θέμα.
Παρά τις ενστάσεις αυτές, η πλειοψηφία έκρινε ότι το θέμα ήταν έκτακτο και προχώρησε στη λήψη μιας ασαφούς απόφασης, για την γενικά και αφηρημένα «συνέχιση της διαδικασίας ηλεκτρονικού διαγωνισμού» χωρίς να προσδιορίζεται επακριβώς το ποια ημέρα θα ξαναγίνει αυτή η διαδικασία, ποια ώρα, σε ποιο τόπο, σε ποιο χώρο και με ποιες προϋποθέσεις.
Όλη αυτή η διαδικασία της «έκτακτης συνεδρίασης», κράτησε συνολικά ούτε δέκα λεπτά της ώρας και αργότερα, επιστρέφοντας σπίτι μου και ανοίγοντας το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, διαπίστωσα έκπληκτος ότι μου είχε σταλεί η απαιτούμενη πρόσκληση σύγκλισης της Οικονομικής Επιτροπής. Μόνο που η ώρα αποστολής της εμφανίζεται ότι είναι η 2:13 μ.μ. της 30ης Ιουλίου 2015, δηλαδή μετά το τέλος της συνεδρίασης!!»
Μπαίνοντας στην ουσία του θέματος, ο Σπύρος Κουζινόπουλος προσθέτει: «Με την ευκαιρία σας ενημερώνω ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε όλη αυτή τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης και εκποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου. Μάλιστα, όπως επισημάναμε μία ημέρα πριν, στις 29 Ιουλίου 2015, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, η δημοτική αρχή στους 11 μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου, δεν προέβη σε αγορά οποιουδήποτε απορριμματοφόρου ή άλλου υλικού εξοπλισμού, ενώ δεν αξιοποίησε καμία από τις δυνατότητες που παρέχει το υπουργείο Εσωτερικών για την παράταση της θητείας μέχρι τέλους του έτους για τους συμβασιούχους των Δήμων που απασχολούνται στην καθαριότητα. Με συνέπεια την πλήρη απαξίωσή της, προκειμένου αυτή να παραδοθεί στους εργολάβους».
Με βάση όλα αυτά, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» ζητάει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, λαμβάνοντας υπόψη την προσφυγή του, να εξετάσει τα όσα αναφέρει σε αυτή και να ενεργήσει τα δέοντα, ακυρώνοντας σε πρώτη φάση την προαναφερόμενη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θερμαϊκού της 30-7-2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.