Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Λαμτζίδης: Ορισμός Συνηγόρου του Δημότη στην Καλαμαριά

Στήριξη στους πρόσφυγες, ορισμό Συνηγόρου του ΠΟλίτη, σύσταση Συμβουλίου Μεταναστών και εισαγωγή της πρόσφατης τοπικής ιστορίας στα σχολεία με τη βοήθεια του Δήμου ζήτησε ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς (ΡΕΚΚ), Μανόλης Λαμτζίδης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς.

Ο επικεφαλής της ΡΕΚΚ, έθεσε τα παρακάτω ζητήματα προ ημερησίας, αλλά και κατά τη συζήτηση των τακτικών θεμάτων:
- Ορισμός του Συνηγόρου του Δημότη, θεσμός, ο οποίος προβλέπεται από το νόμο και η δημοτική αρχή έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα στον ορισμό του.
- Συγκρότηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών , θεσμός, ο οποίος προβλέπεται υποχρεωτικά από το νόμο.
-Ανάληψη πρωτοβουλίας από τη Δημοτική αρχή, που θα υπερβαίνει τα όρια της δράσης της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και των κοινωνικών υπηρεσιών και θα απευθύνεται στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας με την ενεργοποίηση δικτύου εθελοντών για ενίσχυση των χιλιάδων εξαθλιωμένων προσφύγων που συνωστίζονται στην Ειδομένη.
-Με αφορμή τη διοργάνωσης εκδήλωσης για  την επέτειο  του «Μπλόκου της Καλαμαριάς, 13 Αυγούστου 1944» ζήτησε σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων εντός των ορίων του Δήμου να γίνει η παρουσίαση του γεγονότος με ολιγόλεπτες παρεμβάσεις μέσα στις ώρες διδασκαλίας και με τη χρήση τυχόν οπτικοακουστικού υλικού προκειμένου να διατηρηθεί και να συντηρηθεί η ιστορική μνήμη του μαθητών, ώστε να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την αληθινή πρόσφατη ιστορία της Καλαμαριάς.
Στα δύο πρώτα αιτήματα, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι η διοίκηση θα συμμορφωθεί με το νόμο, στο τρίτο απάντησε καταρχήν θετικά, αλλά παρέπεμψε το θέμα στις αποφάσεις της ΚΕΔΕ και ΠΕΔ, ενώ αντιμετώπισε πολύ «χλιαρά» - που ισοδυναμεί με άρνηση- το ζήτημα της ειδικής ενεργοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου για το ζήτημα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους συνανθρώπους μας.
Θετικότερη, ήταν η στάση του Δημάρχου και των υπηρεσιακών παραγόντων στο ζήτημα της παρουσίασης του «Μπλόκου της Καλαμαριάς» στις σχολικές μονάδες και στην επαφή των μαθητών με την τοπική ιστορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.