Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Λήγει 30 Αυγούστου η τελευταία προθεσμία για δηλώσεις

Λήγει οριστικά την επόμενη Κυριακή 30 Αυγούστου η τελευταία προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και οι περίπου 800.000 φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν ακόμη τη φορολογική τους δήλωση μέσω του ΤΑΧΙS, θα πρέπει να σπεύσουν να το κάνουν για να αποφύγουν τις επιβαρύνσεις που προβλέπει η νομοθεσία σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής.

Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί δηλώσεις από περίπου 5 εκατ. φορολογούμενους σε σύνολο 5,8 εκατομμυρίων φυσικών προσώπων που έχουν σχετική υποχρέωση. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι είναι εφικτή τις επόμενες ημέρες η αποστολή του συνόλου των δηλώσεων χωρίς προβλήματα.

Παράλληλα ως την ερχόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση πληρωμής του φόρου εισοδήματος. Αυτό ισχύει για τους φορολογούμενους που υπέβαλαν τις δηλώσεις τους μετά την επιβολή των capital controls. Οι επόμενες δόσεις πληρωμής του φόρου για όσους έχουν λάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα από την εφορία λήγουν κανονικά στο τέλος Σεπτεμβρίου και στο τέλος Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.