Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

H συγκλονιστική φωτογραφία με τον κλαμένο Σύριο πατέρα

Η “σκληρή” φωτογραφία του Daniel Etter από την Κω, κάνει τον γύρο του κόσμου: Ένας Σύριος πατέρας έχει μόλις φτάσει σε παραλία της Κω και αγκαλιάζει τα παιδιά του κλαίγοντας από ανακούφιση που δεν πνίγηκε η οικογένειά του.

Ο φωτογράφος εξήγησε στο Spiegel την ιστορία πίσω από την εικόνα: Ο άντρας με τη γυναίκα του (που δεν φαίνεται στην φωτογραφία) και τα δυο παιδιά τους, εγκατέλειψαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στη Συρία, όπου τα τελευταία χρόνια ζούσαν υπό τους βομβαρδισμούς του Άσαντ, τις επιθέσεις των ανταρτών και τελευταία υπό την απειλή των τζιχαντιστών, κι έφυγαν, με τελικό προορισμό τη Γερμανία.
Έφτασαν μεσημέρι στην Κω, σε μια βάρκα για μόλις τρία έτομα, μαζί με άλλους οκτώ άντρες. «Δυο ώρες αφού ξεκινήσαμε, η βάρκα άρχισε να χάνει αέρα και να μπάζει νερά» λέει ο άντρας στον φωτογράφο. «Τρομάξαμε πως δεν θα φτάσουμε. Τελικά τα καταφέραμε», συνεχίζει δακρυσμένος.
«Εκείνη τη στιγμή (σ.σ. που αγκάλιασε τα παιδιά του, μόλις έφτασε) μου ήρθαν όλα στο μυαλό, η χαρά που τα καταφέραμε, η αγάπη για την οικογένειά μου, ο θρήνος για όσα συνέβησαν», είναι τα συγκλονιστικά του λόγια.

Στην συνέχεια μεταφέρθηκαν σε μια σκηνή σε άλλη παραλία στην Κω, και αργότερα θα επιχειρούσαν να μπουν στο πλοίο με τους Σύρους πρόσφυγες, λέει ο φωτογράφος. «Δεν ξέρω τι απέγιναν», συμπληρώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.