Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Γιορτή στη Ν.Μηχανιώνα χωρίς... λαμπτήρες

Το λιμάνι της Ν.Μηχανιώνας με πλήρη ηλεκτροφωτισμό. Σήμερα το 1/3 από τους λαμπτήρες, λείπουν
Για τη μεγάλη της γιορτή, ετοιμάζεται και φέτος η Νέα Μηχανιώνα, με τον εορτασμό της Παναγίας της Μηχανιώτισσας. Και δεκάδες χιλιάδες κόσμου θα συρρεύσουν στην όμορφη παραθαλάσσια πολιτεία του Θερμαϊκού από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και ευρύτερα ακόμη. Κι όμως, οι «βιτρίνες» της Ν.Μηχανιώνας που είναι το λιμάνι της και η οδός Πολυτεχνείου είναι σε ένα μεγάλο μέρος χωρίς φωτισμό. Ο λόγος; Δεν υπάρχουν… λάμπες!!

Μας το κατήγγειλαν και δεν το πιστέψαμε. Μέχρι που το είδαμε με τα μάτια μας. Και όταν ρωτήσαμε «αρμοδίως», πήραμε την απίστευτη απάντηση ότι ο εργολάβος που ανέλαβε τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού, δεν πάει να αλλάξει τις λάμπες, γιατί λέει δεν τον πλήρωσε ακόμη ο Δήμος λόγω… κάπιταλ κοντρόλ! Τόσο καλά.
Η κατάσταση, θυμίζει τρία χρόνια πριν, το καλοκαίρι του 2012, όταν κλέφτες είχαν αφαιρέσει από το λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας όλο το ηλεκτρολογικό υλικό, ξηλώνοντας τα ηλεκτρικά καλώδια για να πάρουν τον χαλκό, με συνέπεια να μείνει για πολλές ημέρες στο σκοτάδι το λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας, αρπάζοντας εκτός των άλλων και τις λάμπες που υπήρχαν στις ηλεκτρικές κολώνες.

Ελπίζουμε η δημοτική αρχή να ευαισθητοποιηθεί έστω στο παραπέντε και να δώσει εντολή να τοποθετηθούν οι λάμπες που λείπουν από το λιμάνι και την οδό Πολυτεχνείου εντός της ημέρας, αφήνοντας στην άκρη τις οποιεσδήποτε δικαιολογίες. Και στο κάτω-κάτω της γραφής για την αντικατάσταση απλών λαμπτήρων μιλάμε και όχι για πολυδάπανα έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.