Τριήμερη γιορτή
σταφυλιού και κρασιού, συνδιοργανώνουν στις 21 , 22 και 23 Αυγούστου, στο Κάτω
Σχολάρι, ο Δήμος Θέρμης η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ και η τοπική κοινότητα. Και στη διάρκεια της
οποίας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ροζακί, βικτώρια,
μοσχάτο, ρεμπιέ, σουλτανίνα, ροδίτη, καμπερνέ και μαύρο σταφύλι χωρίς
κουκούτσι, αλλά και γευστικό τσίπουρο και κρασί από τα σταφύλια της περιοχής.
Μια γιορτή που
συμπληρώνει φέτος 37 χρόνια ,ξεκίνησε το 1978, όταν άρχισε να ανθεί η
αμπελουργία στην περιοχή με καλλιέργειες που έφταναν τα 7.500 στρέμματα αμπέλια
διαφόρων ποικιλιών.
Ο θεσμός
καθιερώθηκε, οι παραγωγοί επεκτάθηκαν και τα διάσημα σταφύλια της περιοχής
άρχισαν να εξάγονται στο εξωτερικό. Σήμερα, παρά την μείωση της αγροτικής
δραστηριότητας και τον περιορισμό της αμπελουργίας σε καλλιέργειες 3.500
στρεμμάτων, η γιορτή εξακολουθεί να αναβιώνει και να προσελκύει πολλούς
επισκέπτες.
Και φέτος οι καλλιεργητές θα συμμετέχουν στην έκθεση ποιότητας, όπου θα εκτίθενται σταφύλια από κάθε ποικιλία που καλλιεργείται στο Κάτω Σχολάρι.
Παράλληλα, θα διανέμονται δωρεάν στους επισκέπτες σταφύλια και κρασί , υπό τους ήχους των παραδοσιακών μουσικών οργάνων και συνοδεία χορευτικών σχημάτων.
Και φέτος οι καλλιεργητές θα συμμετέχουν στην έκθεση ποιότητας, όπου θα εκτίθενται σταφύλια από κάθε ποικιλία που καλλιεργείται στο Κάτω Σχολάρι.
Παράλληλα, θα διανέμονται δωρεάν στους επισκέπτες σταφύλια και κρασί , υπό τους ήχους των παραδοσιακών μουσικών οργάνων και συνοδεία χορευτικών σχημάτων.
Info
Παρασκευή 21, Σάββατο 22, Κυριακή 23 Αυγούστου
Δημοτικό Σχολείο | Ώρα έναρξης 20.30 | Είσοδος ελεύθερη
Παρασκευή 21, Σάββατο 22, Κυριακή 23 Αυγούστου
Δημοτικό Σχολείο | Ώρα έναρξης 20.30 | Είσοδος ελεύθερη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.