Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ποιοι θα μετέχουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση

Tην Πέμπτη το βράδυ θα δοθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου με παράλληλη προκήρυξη των εκλογών για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου. Την Παρασκευή αναμένεται να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση με υπηρεσιακή πρωθυπουργό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του parapolitika.gr, υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και από τα πρόσωπα που μετείχαν στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Υπουργός Εξωτερικών θα αναλάβει ο γκουρού της ελληνικής διπλωματίας και από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Πέτρος Μολυβιάτης. Την ευθύνη των εκλογών ως υπουργός Εσωτερικών θα αναλάβει ο συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης. Υπουργός Άμυνας θα οριστεί ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιωάννης Γιάγκος. Ο σημερινός υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα προαχθεί σε υπουργό Δικαιοσύνης.
 H απόφαση για την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στη Βασιλική Θάνου  φαίνεται να είναι ειλημμένη από τον Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος προσανατολίζεται στο να μην συγκαλέσει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, μετά την εξάντληση της διερευνητικής εντολής από τον πρόεδρο του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Πάντως, σύμφωνα το Αθηναϊκό-Mακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παυλόπουλος θα κάνει κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους αρχηγούς ή και συναντήσεων, εάν κάποιος το ζητήσει, προκειμένου να καταγράψει τις προθέσεις τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.