Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Φώτης Κουβέλης: ''Δεν απουσιάζω από το πολιτικό σκηνικό"

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ''Παραπολιτικά'', ερωτηθείς για το αν θα τον ενδιέφερε επιστροφή στο πολιτικό σκηνικό απάντησε πως «δεν απουσιάζω από το πολιτικό σκηνικό».

To γνωστό για τους αγώνες του στέλεχος της αριστεράς συμπλήρωσε πως: «Πρόταση δεν έχω αλλά πρέπει να σας πω ότι οι πολιτικές διαδικασίες συναρτώνται με την ύπαρξη προγραμματικών συμπτώσεων. Στο βαθμό που μπορεί να υπάρξουν αυτά τα στοιχεία τότε θα έχω την συμμετοχή μου».
Σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του, υπογράμμισε «Ας αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν, στην πολιτική δεν έχει σημασία ποιος παίρνει τις πρωτοβουλίες σημασία έχει η συμφωνία αν υπάρχει προγραμματική σύμπτωση».
Οι τοποθετήσεις του Φώτη Κουβέλη σχετικά με τα μέτρα και την συμφωνία, ήταν μάλιστα πολύ κοντά στις θέσεις των κυβερνητικών στελεχών «Είναι μια συμφωνία που αναμφισβήτητα έχει δύσκολους, σκληρούς όρους, έχει βαρύτατα μέτρα, θα υπάρξει επιβάρυνση των πολιτών βεβαίως έχει και το θετικό που μπορεί να λειτουργήσει ως αντίρροπο που είναι η χρηματοδότηση που περιμένει η χώρα μας με τα 85 δισεκατομμύρια και βεβαίως η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα Γιούνκερ. Κατά συνέπεια με δεδομένη αυτή τη ρευστότητα η οποία θα εξασφαλίσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και με τα υπόλοιπα χρήματα είναι δυνατόν και πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί η ανάπτυξη. Γιατί χωρίς ανάπτυξη δεν θα μπορέσει ο τόπος να ορθοποδήσει».

«Τα μέτρα είναι υφεσιακά σε μεγάλο βαθμό αλλά από την άλλη πλευρά με δεδομένο τον υφεσιακό χαρακτήρα αυτών των μέτρων είναι δυνατόν να έχουμε δρομολόγηση αναπτυξιακής διαδικασίας. Για παράδειγμα στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στήριξη κυρίως του πρωτογενούς τομέας που μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή ανάπτυξης της χώρας. Δύσκολα μεν τα πράγματα αλλά υπάρχουν και δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.