Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο σε Ν.Μηχανιώνα και Περαία από καθιζήσεις λόγω αποχετευτικού

Τεράστιο πρόβλημα παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα σε πολλούς δρόμους της Νέας Μηχανιώνας αλλά και της Περαίας, από καθιζήσεις στα σημεία όπου διέρχεται ο αποχετευτικός αγωγός και δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στα διερχόμενα αυτοκίνητα και τους πεζούς.

Είναι τόση η έκταση των καθιζήσεων αυτών, ώστε ο Δήμος Θερμαϊκού να χαρακτηρίσει ως "έκτακτη ανάγκη" την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο. Και μετά από διαβήματα του Δήμου στην Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), που έχει την ευθύνη λειτουργίας του δικτύου αποχέτευσης, η διοίκηση της τελευταίας δέχτηκε τελικά να καταβάλλει το ποσό που θα δαπανηθεί απολογιστικά για την άμεση αποκατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων.
Η σχετική μελέτη που συντάχθηκε τάχιστα από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Θερμαϊκού, προβλέπει μία δαπάνη της τάξεως των 46.755 ευρώ, για την αποκατάσταση των καθιζήσεων, που θα πληρωθούν από την ΕΥΑΘ. Όπως προβλέπεται, θα γίνουν γενικές εκσκαφές, απόξεση του ασφαλτικού τάπητα, επιχώσεις ορυγμάτων υπόγειων δικτύων με διαβαθμισμένο θραυστό αμμοχάλικο λατομείου και τέλος αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων στις θέσεις ορυγμάτων υπόγειων δικτύων.

Κατόπιν αυτού, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης με σημερινή επείγουσα απόφασή του, ενέκρινε τη σχετική μελέτη και προχώρησε στην απευθείας ανάθεση της αποκατάστασης των καθιζήσεων στην τεχνική εταιρία «Πανίδης Ανδρέας ΕΔΕ», που εδρεύει στο Ασβεστοχώρι. Ενώ η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πάττη Πασχαλίδου, δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να γίνουν οι αποκαταστάσεις αυτές μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, πριν από το μεγάλο πανηγύρι της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας, οπότε η πανέμορφη μικρή πόλη του Θερμαϊκού κατακλύζεται επί ημέρες από χιλιάδες αυτοκίνητα και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.