Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Θρίλερ με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών

Θρίλερ με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών μετά την κίνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Με την ψήφο σας θα αποφασίσετε ποιος και πώς μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στον δύσκολο, αλλά ελπιδοφόρο δρόμο που ανοίγεται», ήταν η τελευταία φράση του πρωθυπουργού στο διάγγελμα με το οποίο ανακοίνωσε την προσφυγή στις κάλπες.

Το Μαξίμου επιθυμεί την 20η Σεπτεμβρίου, η επιθυμία του όμως φαίνεται να σκοντάφτει στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποιος διεμήνυσε ότι θα εξαντλήσει το τριήμερο της διερευνητικής εντολής προκειμένου να επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Τα νούμερα βέβαια δεν βγαίνουν, αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε ο αρχηγός της ΝΔ «όσο μπορούμε να τον καθυστερήσουμε θα το κάνουμε, για να συνέλθει το παιδί, έχει ξεφύγει». Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται οι εκλογές να γίνουν τελικά στις  27 Σεπτεμβρίου
Εφόσον δεν σχηματιστεί κυβέρνηση που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής και βάσει των εκλογικών ποσοστών, η εντολή -με τα σημερινά δεδομένα- θα δοθεί εν συνεχεία σε Χρυσή Αυγή και Ποτάμι, με τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες να διαθέτουν ίσο αριθμό εδρών. Κάθε κόμμα έχει περιθώριο τριών ημερών για να συγκροτήσει κυβέρνηση και να αξιοποιήσει την εντολή.

Σήμερα όμως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προτίθεται να ανακοινώσει επισήμως τη σύσταση δικής του Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας ή μέρος αυτών (20-25). Δεδομένου ότι η Χρυσή Αυγή διαθέτει 17 βουλευτές, την τρίτη θέση θα καταλάβει η «ομάδα Λαφαζάνη». Εάν προκριθεί η άποψη συνταγματολόγων που εκτιμούν ότι δικαιούται να λάβει διερευνητική παρά το ότι δεν συμμετείχε ως φορέας σε εκλογές,  τότε η εντολή θα δοθεί στον κ. Λαφαζάνη και θα μείνει εκτός ο κ. Μιχαλολιάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.