Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού: "Απομονώστε τους νεοναζί"

Πρόσκληση προς τη δημοκρατική κοινή γνώμη, τις οργανώσεις, τους  συλλόγους, τα σωματεία κ.λπ. να απομονώσουν τους νεοναζί, να σταματήσουν κάθε ανοχή και να βρίσκονται  σε επαγρύπνηση απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ και του φασισμού, απευθύνει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, με ψήφισμά του.

Όπως αναφέρει, «οι εκδηλώσεις ρατσισμού και βίας, στο πλαίσιο της δράσης μιας  εγκληματικής οργάνωσης, που φορώντας κοινοβουλευτικό μανδύα, θέριεψε και εξαπλώθηκε στη χώρα, αφήνοντας ακόμη και νεκρούς, δημιούργησε μια επικίνδυνη κατάσταση, που τραυμάτισε αγιάτρευτα το εθνικό μας φιλότιμο και εξέθεσε ανεπανόρθωτα διεθνώς τη χώρα».
 Καταλήγοντας το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού υπογραμμίζει ότι στη χώρα που γέννησε και διέδωσε τη Δημοκρατία και τα δικαιώματα του ατόμου πριν 2500 χρόνια, πρέπει κάθε είδους βίας και εγκληματικές ενέργειες να καταδικάζονται απερίφραστα από τους πολίτες και να γίνεται διαρκής αγώνας για την αντιμετώπισή τους.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

                                                ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απεχθή  δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από μέλη της Νεοναζιστικής-Φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Οι εκδηλώσεις ρατσισμού και βίας, στο πλαίσιο της δράσης μιας  εγκληματικής οργάνωσης, που φορώντας κοινοβουλευτικό μανδύα, θέριεψε και εξαπλώθηκε στη χώρα, αφήνοντας ακόμη και νεκρούς, δημιούργησε μια επικίνδυνη κατάσταση, που τραυμάτισε αγιάτρευτα το εθνικό μας φιλότιμο και εξέθεσε ανεπανόρθωτα διεθνώς τη χώρα.
Η ιστορία άλλωστε μας διδάσκει, ότι ο φασισμός και ο ναζισμός επιφέρουν ολέθριες συνέπειες στις κοινωνίες και εύκολα εμφανίζονται και ευδοκιμούν εκεί που υπάρχει δυσαρέσκεια, φτώχεια και πολιτικός αμοραλισμός.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, καλεί τη Δημοκρατική Κοινή Γνώμη, οργανώσεις, συλλόγους, σωματεία κ.λπ. να απομονώσουν τους νεοναζί, να σταματήσουν κάθε ανοχή και να βρίσκονται  σε επαγρύπνηση απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ και του φασισμού.
Στη χώρα που γέννησε και διέδωσε τη Δημοκρατία και τα δικαιώματα του ατόμου πριν 2500 χρόνια, πρέπει κάθε είδους βίας και εγκληματικές ενέργειες να καταδικάζονται απερίφραστα από τους πολίτες και να γίνεται διαρκής αγώνας για την αντιμετώπισή τους.
Καταδικάζουμε τη Βία από όπου κι αν προέρχεται».

Ποιοι καταψήφισαν
Η απόφαση για την έκδοση του ψηφίσματος ελήφθη με είκοσι ψήφους υπέρ, πέντε κατά και ένα λευκό. Μειοψήφισαν στην απόφαση οι Γιάννης Βογιατζής, Παρθένα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Μώραλη, Κυριάκος Στεφανίδης και Αλεξάνδρα Φερβελή, ενώ ο αντιδήμαρχος Βασίλης Αθανασιάδης ψήφισε λευκό. Δύο ακόμη σύμβουλοι, οι Αντώνης Ζαβέρκος και Γιάννης Τσαπουρνάς ήταν εκτός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.