Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Σάλος για την πρόσκληση Τζιτζικώστα στη Χρυσή Αυγή

Σοβαρές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα να αποστείλει πρόσκληση και στη Χρυσή Αυγή για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Χωρίς την παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης στην εξέδρα των επισήμων ενδέχεται να γίνει η παρέλαση, καθώς σε ένδειξη  διαμαρτυρίας για την ενέργεια αυτή ο Γιάννης Μπουτάρης αντέδρασε έντονα και απείλησε ότι δεν θα παραστεί. Δεν θα παραστούν επίσης οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ.

"Θέλω να καταγγείλω αυτή τη στάση της περιφέρειας. Είναι παντελώς απαράδεκτη. Δεν ξέρω αν μπορεί να διορθωθεί. Εγώ πάντως θα το σκεφτώ πάρα πολύ σαν δήμαρχος αυτής της πόλης στην παρέλαση να είμαι στην ίδια εξέδρα με αυτούς τους κυρίους", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.
Το ΚΚΕ αποφάσισε να απέχει από την παρέλαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κίνηση Τζιτζικώστα. Ανάλογη είναι και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η βουλευτής του κόμματος, Δέσποινα Χαραλαμπίδου δήλωσε: "Μας προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Τζιτζικώστας κάλεσε στην εξέδρα των επισήμων και τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής".

Το ΠΑΣΟΚ
Εναντίον του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα καταφέρεται η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ επειδή η Περιφέρεια έστειλε πρόσκληση και στη Χρυσή Αυγή για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. 
"Ο περιφερειάρχης φαίνεται δεν έχει ενημερωθεί πως η Χρυσή Αυγή έχει χαρακτηριστεί από τις ανακριτικές αρχές ως εγκληματική οργάνωση, ότι η ηγεσία της έχει προφυλακιστεί εξαιτίας αυτού, ότι έχει ως σκοπό την κατάλυση της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού και την εγκαθίδρυση ναζιστικού καθεστώτος", επισημάνει σε ανακοίνωση της η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: "Ο Περιφερειάρχης και η διοίκησή του πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη, τιμούν τα θύματα του ναζισμού και τιμωρούν τους νοσταλγούς του φασισμού, για αυτό αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφής ολοκληρωτικού καθεστώτος και τις επιπτώσεις του. Έχουν τη δύναμη και τη θεσμική θωράκιση για την αντιμετώπιση των επιγόνων του ναζισμού. Καλούμε τον Περιφερειάρχη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ανακαλέσει αμέσως την πρόσκληση στους εκπροσώπους του μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Οι πολιτικοί άνδρες κρίνονται από τη στάση τους στα ζητήματα ουσίας και όχι στους τύπους. Αυτό επιβάλλουν τα ήθη των Ελλήνων και αυτό οφείλει να πράξει. Τέτοιο ήταν το "ΟΧΙ" των Ελλήνων".
Θα απέχει από την παρέλαση η ΔΗΜΑΡ
Δεν θα συμμετάσχει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη η ΔΗΜΑΡ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έστειλε πρόσκληση και στη Χρυσή Αυγή.
"Αποτελεί σοβαρό ατόπημα και πρόκληση η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, να προσκαλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και τιμής του αντιφασιστικού αγώνα των Ελλήνων", αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας της ΔΗΜΑΡ.
Κάναμε ότι ορίζει ο νόμος απαντά η Περιφέρεια
Απάντηση σε όσους διαμαρτύρονται για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, έδωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία τονίζει ότι δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος. Σε ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β' 1488/6-10-2006), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.