Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Εκδήλωση στη Ν.Μηχανιώνα για τον ποιητή Γ.Βαφόπουλο

Εκδήλωση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 110 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου ποιητή της Μακεδονίας, Γιώργου Βαφόπουλου, πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 20:00, στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, στη Νέα Μηχανιώνα (Κ. Βάρναλη 2).

Στην εκδήλωση θα προβληθεί ένα ιστορικής αξίας βίντεο, όπου κορυφαίοι των Ελληνικών γραμμάτων, όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Γιάννης Ρίτσος και άλλοι μιλάνε για τον Γιώργο Βαφόπουλο και τη σπουδαιότητα του έργου του.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η πρόεδρος του Βαφοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, φιλόλογος Θεοδώρα Λειψιστινού και ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Σπύρος Κουζινόπουλος.
Θα υπάρχει επίσης απαγγελία από την ποιήτρια Αναστασία Χατζή. Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Αφροδίτη Χρυσοχόου, μέλος της εφορευτικής επιτροπής του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Θεσσαλονίκης, το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του Δήμου Θερμαϊκού και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Δήμου Θερμαϊκού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου