Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

"Κόκκινη κάρτα" κατά του ρατσισμού από τη Σούπερ Λίγκα

Στο πλαίσιο μιας θαυμάσιας πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Σούπερ Λίγκα, η 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που διεξάγεται το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου, θα είναι αφιερωμένη στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία κατά του ρατσισμού, η οποία για 7η συνεχή χρονιά τελεί υπό την αιγίδα της UEFA και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Το μήνυμα της αλληλεγγύης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και του δικαιώματος στη διαφορετικότητα βρίσκει ιδανικό πρεσβευτή το ποδόσφαιρο» δήλωσε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης.
«Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, με δεδομένη την κρίση αλλά και τα κοινωνικά προβλήματα που διογκώνονται εξαιτίας της, η πρωτοβουλία αυτή που λαμβάνει η διοργανώτρια αρχή -σε συνεργασία με τη FARE και υπό την αιγίδα της UEFA και της Ευρωπαϊκής Ένωσης- για έβδομη αγωνιστική περίοδο, βοηθά στην αποδοχή της διαφορετικότητας από τους Έλληνες και τους μετανάστες μέσω του πιο δημοφιλούς αθλήματος, του ποδοσφαίρου», συνέχισε ο κ. Μώραλης.
«Στέλνουμε θετικά μηνύματα σε όλες τις ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα: το ποδόσφαιρο λέει όχι στο ρατσισμό και στις κάθε είδους διακρίσεις. Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η κοινωνία μας, είναι θετικό να προβάλλονται πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη συμφιλίωση και την άμβλυνση των διαφορών, αξιοποιώντας την τεράστια δυναμική που έχει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας», συμπλήρωσε.
Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των φιλάθλων, θα διανεμηθούν κόκκινες κάρτες στους θεατές σε όλα τα γήπεδα με το σύνθημα «Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό!», ενώ παράλληλα όλοι οι ποδοσφαιριστές και τα παιδιά που τους συνοδεύουν κατά την είσοδο στους αγωνιστικούς χώρους θα φορούν πολύχρωμα μπλουζάκια με μηνύματα κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.