Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Το "Τραγούδι του ευνούχου" στη Νέα Μηχανιώνα

Το ιστορικό μυθιστόρημα της Κατερίνας Καριζώνη «Το τραγούδι του ευνούχου», θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, ώρα 6:30 μ.μ., στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη της Νέας Μηχανιώνας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ποιήτρια Χλόη Κουτσουμπέλη και ο μηχανικός και πεζογράφος Νίκος Τακολας.

Ένας έφηβος με άγνωστη καταγωγή και με το παράξενο όνομα «Ρος» μεγαλώνει σε ορφανοτροφείο ευνούχων στα Κρούσια της Μακεδονίας τον 13ο αιώνα, λίγα χρόνια μετά την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους. Ανακαλύπτει σταδιακά έναν κόσμο όπου όλα είναι ρευστά και συγκεχυμένα, ενώ στο πέρασμά του ανάβει άσβεστα ερωτικά πάθη, που γίνονται συχνά θανατηφόρα.
Στην περιοχή βρίσκεται και το φέουδο ενός Γάλλου μαρκήσιου, ο οποίος προετοιμάζεται για τον γάμο του με την κόρη του αυτοκράτορα. Το προεόρτιο κλίμα διαταράσσεται όταν προσλαμβάνεται μια νεαρή καλλονή, η Ρωξάνη, για να εργαστεί στο κτήμα του. Η όμορφη γυναίκα γίνεται αμέσως μήλο της έριδος για τον αντρικό πληθυσμό και προκαλεί το μίσος των άλλων γυναικών.
Τα δύο πρόσωπα, ο Ρος και η Ρωξάνη, συμπλέκονται αινιγματικά μες στον λαβύρινθο της ιστορίας, αποκρύπτοντας την πραγματική, ίσως και σκοτεινή τους ταυτότητα. Ποιο κοινό στοιχείο τούς συνδέει; Ποια μυστικά ορίζουν τη μοίρα τους; Και γιατί δεν πρέπει αυτά να αποκαλυφθούν;

Ένας αιώνας που σπαράσσεται από πολέμους και λεηλασίες. Μια εποχή όπου οι ανατροπές είναι στοιχείο της καθημερινής ζωής. Μια κοινωνία που ευνουχίζει τα παιδιά της για να ξεπλύνει τις αμαρτίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.