Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ιστορική η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Ν.Μηχανιώνα

Ανεπανάληπτες στιγμές, έζησε η Νέα Μηχανιώνα το μεσημέρι της Κυριακής, με την ιστορική επίσκεψη στον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Εκατοντάδες κάτοικοι, είχαν κατακλύσει την εκκλησία και τον εξωτερικό χώρο, για να δουν από κοντά τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, να τον χαιρετίσουν (οι πιο … τυχεροί που πρόλαβαν) και να πάρουν την πατριαρχική του ευχή.

Τον Παναγιώτατο, που έφτασε στη Ν.Μηχανιώνα γύρω στις 12:30 το μεσημέρι, συνόδευαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, οι μητροπολίτες Θεσσαλονίκης, Νέας Κρήνης-Καλαμαριάς και Κασσανδρείας, καθώς και ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γκιουλέκας ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα των παραβρισκόμενων πιστών, τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και τα εμβατήρια που παιάνιζε η μπάντα του δήμου,  τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν στην είσοδο της εκκλησίας ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κωστής Κούτουκας, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης, οι αντιδήμαρχοι κ.Κώστας Βογιατζής και Γιάννης Τσακμάκας, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις και πλήθος κόσμου.
Το "καλώ όρισες" του δημάρχου στον Πατριάρχη με ασπασμό
Επίσης τον υποδέχθηκαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Μηχανιώνας φορώντας τοπικές ενδυμασίες και το λάβαρό τους, καθώς και μαθήτριες του Λυκείου, με επικεφαλής τον λυκειάρχη τους Γιώργο Μπαλασά.

Ακόμη από τις σκάλες του ιερού ναού γινόταν το αδιαχώρητο, καθώς όλοι ήθελαν να δουν από κοντά  τον Πατριάρχη, να τον αγγίξουν και να πάρουν την ευχή του.
Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας ο Παναγιώτατος εξέφρασε τη συγκίνησή του που του δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφθεί την πόλη τους και να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μηχανιώτισσας, καθώς και τη χαρά του που συναντήθηκε με  Ίμβριους συμπατριώτες του που ζούνε στη Μηχανιώνα. Αναφέρθηκε επίσης στους στενούς δεσμούς του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Εκκλησία της Ελλάδος και τον ελληνισμό της διασποράς.
Αναφέρθηκε επίσης στους καϋμούς και τα βάσανα του προσφυγικού ελληνισμού και την τεράστια προσφορά τους, καθώς Μικρασιάτες πρόσφυγες ήταν οι πρώτοι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας και καταλήγοντας σημείωσε: «Ουδείς δύναται να εξαλείψει την ιστορία, ουδείς δύναται να παραγνωρίσει την πολιτιστικήν προσφοράν, ουδείς δύναται να αγνοήσει την πίστιν, ουδείς όμως δύναται να αμφισβητήσει και τον Οικουμενικόν προσανατολισμόν πάντων τούτων ο οποίος τα χαρακτηρίζει» είπε ο κ. Βαρθολομαίος.













2 σχόλια:

  1. μηπως ξερετε να μου πειτε που μπορω να βρω την 1η φωτογραφια με τον Πατριαρχη μας και την μπεμπα μου ή αν υπάρχουν και άλλες ? ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν κι άλλες. Το φωτογραφείο είναι στη Νέα Μηχανιώνα, ονομάζεται K squared studio και είναι στην οδό Κώστα Βάρναλη 5 απέναντι από το δημαρχείο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.