Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Δήμος Θερμαϊκού: Συσσίτια για τους υποσιτιζόμενους μαθητές

Δωρεάν σίτιση για τις οικογένειες των μαθητών που διαμένουν στα γεωγραφικά όρια του δήμου Θερμαϊκού, φοιτούν στα σχολεία της περιοχής και υποσιτίζονται, προσπαθεί να εξασφαλίσει η αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού. Για το σκοπό αυτό, είναι σε συνεννόηση με ομογενειακή οργάνωση Ελλήνων της Αυστραλίας που θα εξασφαλίσουν  τις απαιτούμενες ποσότητες τροφίμων για τη δημιουργία ενός καθημερινού διαρκούς συσσιτίου.

Ήδη, όπως πληροφορούμαστε, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Τσακμάκας με επιστολές του προς τους διευθυντές όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται στο δήμο Θερμαϊκού, καθώς επίσης και τους αντίστοιχους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, ζήτησε να του αποσταλλούν τα πλήρη στοιχεία και τον αριθμό των μαθητών που διαπίστωσαν ότι υποσιτίζονται, προκειμένου να ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα.
Παράλληλα με άλλο έγγραφο προς τον διευθυντή της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Θερμαϊκού κ. Αθανάσιο Αγριόπουλο, ζητά να πληροφορηθεί αν η προετοιμασία των φαγητών για τα συσσίτια προς τους άπορους μαθητές και τις οικογένειές τους, μπορεί να γίνεται στις εγκαταστάσεις της σχολής από τους σπουδαστές της.
Από το σχετικό έγγραφο προκύπτει ότι για το διαρκές αυτό συσσίτιο, που θα λειτουργεί από Δευτέρα ως την Παρασκευή, θα παρασκευάζονται καθημερινά γύρω στις 150 μερίδες φαγητού.

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος κ. Τσακμάκας στο έγγραφό του προς τον διευθυντή της Σχολής Τρουριστικών Επαγγελμάτων Θερμαϊκού «η παραπάνω σχεδιαζόμενη δράση μας, πέραν της βοήθειας που θα προσφέρει στους δοκιμαζόμενους από την κρίση συνδημότες μας, θα δώσει και στη σχολή περισσότερες ευκαιρίες εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης, μέσω του κοινωνικού έργου που θα παρέχετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.