Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ν.Μηχανιώνα:Ερωτήματα για τη νέα φωτιά στην παράνομη χωματερή

Πολλά ερωτήματα, δημιουργεί η νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωϊ της Παρασκευής στην παράνομη χωματερή, η οποία βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο Σταθμό μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας. Μια φωτιά που έκαιγε επί πολλές ώρες, γεμίζοντας με πυκνό καπνό όλο το βόρειο τμήμα της πόλης, αναγκάζοντας τους οδηγούς που διέρχονταν από την περιοχή των κοιμητηρίων, να ανάβουν τα φώτα.

Το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε ακριβώς ένα χρόνο από την περσινή (ήταν στις 10 Οκτωβρίου 2012), αλλά και το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν στην περιοχή αρκετές εμπρηστικές ενέργειες, με αποκορύφωμα το κάψιμο δύο κάδων απορριμμάτων το βράδυ του Σαββάτου, έξω από το ΚΑΠΗ, δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες ότι έχουμε να κάνουμε με σπείρα εμπρηστών.
Το πυκνό νέφος που έβγαινε από τα καμένα σκουπίδια στην παράνομη χωματερή, κυρίως τα καμένα πλαστικά και τα άλλα υλικά από PVC που παράγουν επικίνδυνες διοξίνες, "έπνιξαν"  και πάλι τους κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα από τους τοξικούς καπνούς που έβγαιναν από το σημείο της πυρκαγιάς.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι στην περσινή αντίστοιχη πυρκαγιά, πολλοί ήταν οι κάτοικοι που διαμαρτυρήθηκαν ότι εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα, άλλοι πονοκεφάλους και τσούξιμο στα μάτια, ενώ μία ανυπόφορη βρώμα από τα καμένα πλαστικά και τα άλλα υλικά, ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.