Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης την Κυριακή στη Ν.Μηχανιώνα

Τη Νέα Μηχανιώνα, θα επισκεφθεί την προσεχή Κυριακή 27 Οκτωβρίου, ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μετά από παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιου.

Ο Παναγιώτατος, το πρωϊ εκείνης της ημέρας θα λειτουργήσει στον μητροπολιτικό ναό της Καλαμαριάς, τον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και αμέσως μετά, γύρω στις 11 το πρωϊ, συνοδευόμενός από τον Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίο, θα αφιχθεί στη Νέα Μηχανιώνα, εκπληρώνοντας μια παλιά του επιθυμία, να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μηχανιώτισσας στον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης. Αργότερα, το μεσημέρι, θα επιστρέψει για να παρακαθήσει στο γεύμα που θα του παραθέσει ο Δήμος Καλαμαριάς.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου, θα αποτελέσει ένα ιστορικής σημασίας σημαντικό γεγονός, δεδομένου ότι ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, με τις πολυσχιδείς δραστηριότητές του, κυρίως στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της ενότητας των Εκκλησιών και του διαθρησκειακού διαλόγου, αποτελεί μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα με παγκόσμια αναγνώριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.