Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Λύθηκε το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών

Ανακούφιση στους διοικούντες το δήμο Θερμαϊκού
Στεναγμό ανακούφισης, βγάζουν οι διοικούντες το δήμο Θερμαϊκού, αφού φεύγει από πάνω τους ένας βραχνάς, που είχε να κάνει με τη μεταφορά των 800 και πλέον μαθητών του δήμου που χρειάζεται να μετακινούνται με λεωφορεία. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε από τέσσερα (4) υπουργεία, οι μαθητές του Θερμαϊκού, όπως και των άλλων δήμων, θα εξυπηρετούνται και πάλι από τα δρομολόγια ιδιόκτητων λεωφορείων.

Με τη νέα ΚΥΑ, από την 10η  Οκτωβρίου ισχύει ο νέος μαθηματικός τύπος υπολογισμού του κόστους μεταφοράς τους.
«Επιτέλους, ο αγώνας μαθητών, γονέων και τοπικής αυτοδιοίκησης απέδωσε καρπούς. Το αίτημά της διοίκησής μας, που ταυτόχρονα αποτελούσε επιδίωξη και άλλων δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης, κρίθηκε κάτι παραπάνω από επείγον από την Πολιτεία και έτσι, οι διαπραγματεύσεις μας με τις ηγεσίες των υπεύθυνων φορέων απέφεραν μια δικαιότερη λύση για όλους, μαθητές και λεωφορειούχους», τόνισε εμφαντικά ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό μαθητών και γονέων.


Το ίδιο ικανοποιημένος φάνηκε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κώστας Βογιατζής, αφού όπως είπε «η αγωνία και το άγχος μαθητών, γονέων και διοίκησης τερματίζονται με το νέο τρόπο χρηματοδότησης του προγράμματος μεταφοράς και τα παιδιά μας θα πηγαίνουν στα σχολειά τους με ασφαλή τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.