Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακίσθηκε και ο υπαρχηγός Χρ. Παππάς

Την προφυλάκιση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής και βουλευτή Επικρατείας Χρήστου Παππά, αποφάσισε η σύσκεψη των τεσσάρων ανακριτών και εισαγγελέων, που τελείωσε στις 21:12 της Πέμπτης. και αποφάσισε. Η λεωφόρος Αλεξάνδρας έκλεισε στις 9.40 προκειμένου να γίνει η μεταγωγή του στη ΓΑΔΑ.

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής θα κρατηθεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου και θα παραμείνει μέχρι να αποφασισθεί εάν θα μεταφερθεί κι αυτός στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο βουλευτής είχε οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για τις έκνομες ενέργειες της Χρυσής Αυγής. 
Η απολογία του ενώπιον των ανακριτών είχε ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα. Ο Παππάς είχε προσαχθεί λίγο πριν τις 13:00 της Πέμπτης στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να απολογηθεί. Κατά την άφιξη δήλωσε ότι «Η Χρυσή Αυγή όποτε και αν γίνουν εκλογές θα κατέβει σε αυτές».

Η μεταγωγή στον Κορυδαλλό
Λίγο μετά τις 16:30 ξεκίνησε η μεταγωγή των προφυλακισθέντων της Χρυσής Αυγής στις φυλακές.
Οι δρόμοι γύρω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση «έκλεισαν» όπως και το ρεύμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας  προκειμένου να μεταφερθούν στις φυλακές ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και η ανθυπαστυνόμος Βέτα Ποπώρη .
Στις 17:00 οι προφυλακισθέντες Μιχαλολιάκος και Λαγός έφτασαν στις φυλακές Κορυδαλλού όπου και θα κρατηθούν προσωρινά και έως τη δίκη τους.  Θα εγκλειστούν σε διαφορετικά κελιά στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών και θα είναι υπό 24ωρη επιτήρηση.
Οι υπόλοιποι δύο κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού ώσπου να γίνει η μεταγωγή τους σε άλλες φυλακές σήμερα ή αύριο. Ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου (όπου και βρίσκεται κρατούμενος ο άνθρωπος που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, ο Γιώργος Ρουπακιάς) και η ανθυπαστυνόμος Βέτα Ποπώρη στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα.

Η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου
Με τη φράση «ζήτω η νίκη» ο παντοδύναμος μέχρι χθες στο κόμμα του αρχηγός της Χρυσής Αυγής, αποχαιρέτησε τα ξημερώματα στην Ευελπίδων, μέσα σε ψιλόβροχο και κρύο, τους περίπου δέκα (!) "συναγωνιστές" του, που άντεξαν ως τις 5 το πρωί το τέλος της απολογίας του. Υστερα, πάντα με χειροπέδες, ο Νίκος Μιχαλολιάκος οδηγήθηκε φρουρούμενος στη ΓΑΔΑ, 11 ώρες μετά την μεταγωγή του στα δικαστήρια, για να πάρει από εκεί το δρόμο για τη φυλακή.
Στο προαύλιο της Ευελπίδων τον περίμεναν από νωρίς η κόρη του Ουρανία, που αυτή τη φορά δεν εκτόξευσε ύβρεις, αλλά ζήτησε σεβασμό από τους δημοσιογράφους - φυσικά σε αυστηρό πάντα τόνο -, αλλά και η σύζυγος του Ελένη Ζαρούλια, η οποία φώναξε το γνωστό «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή», μόλις άκουσε την είδηση της προφυλάκισης. Δίπλα της οι βουλευτές Α. Ματθαιόπουλος, Μ. Αρβανίτης και Γ. Γερμενής - ούτε καν η πλειοψηφία της κοινουβελευτικής ομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η προφυλάκιση "κλείδωσε" για ανακριτή και εισαγγελέα ήδη από τις 4.00 τα ξημερώματα και σε αυτό φαίνεται να συνετέλεσε η απολογία του πυρηνάρχη, Γιώργου Πατέλη - εξετάστηκε λίγες ώρες πριν από τον αρχηγό του - αλλά και οι επικοινωνίες, που είχαν καταγραφεί από την ΕΥΠ.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε ύποπτος διάπραξης και νέων εγκλημάτων, όπως για παράδειγμα την απόκρυψη στοιχείων. «Τον έκαψε ο Πατέλης» έλεγε αρμόδια δικαστική πηγή, παρότι ο Ν. Μιχαλολιάκος έδωσε με τους συνήγόρους του - τον αδελφό του, κ.Τάκη Μιχαλόλια και τον κ. Δημ. Νινόπουλο, μεγάλη μάχη να «καταρρίψει» το ισχυρό χαρτί του κατηγορητηρίου σε βάρος του: ότι το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τις 10.15  ως τις 12.37 υπήρξαν αλλεπάλληλες  επικοινωνίες με όλα τα στελέχη του Πειραιά, τα οποία μίλησαν εκείνη την ημέρα με τον αρχηγό.
«Ανοίξτε τις επικοινωνίες μου», είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, υποστηρίζοντας ότι έχει εκχωρήσει στο κόμμα επτά από τις συνδέσεις, που ήταν στο όνομά του και επομένως εκείνο το πρωί δεν μιλούσε αυτός, αλλά άλλο πρόσωπο, που ενημερωνόταν για την υπόθεση.

Νωρίτερα στην απολογία του είχε πει: «Λυπάμαι πραγματικά για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, δεν είμαι ναζιστής και ποτέ δεν συμμετείχα στην σύνταξη ενός καταστατικού, που ασπάζεται τον ναζισμό. Πιστεύω στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία και δεν μπορεί να είμαι υπεύθυνος για όσα κάνει κάθε μέλος (!) της Χρυσής Αυγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.