Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο αρχηγός της "Χρυσής Αυγής"

Προφυλακιστέος κρίθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο εισαγγελέων επιφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση και στον «πυρηνάρχη» της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.


Τόσο ο Νίκος Μιχαλολιάκος όσο και ο Γιώργος Πατέλης μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν. 
Ο κ. Μιχαλολιάκος οδηγήθηκε στην Ευελπίδων λίγο μετά τις 19:30 με χειροπέδες και συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η απολογία του ολοκληρώθηκε μετά τις 2 τα ξημερώματα. Μαζί με τον κ. Μιχαλολιάκο μεταφέρθηκαν στην Ευελπίδων άλλοι πέντε από τους συλληφθέντες, ανάμεσά τους και ο Γιώργος Πατέλης, ο οποίος κρίθηκε επίσης προφυλακιστέος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν αποφασίσουν για την προφυλάκιση ή όχι του Νίκου Μιχαλολιάκου, ανακριτές και εισαγγελείς ήθελαν να ακούσουν την εκδοχή του «πυρηνάρχη» της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας, για τα τηλεφώνηματα που έκανε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος (Μιχαλολιάκος) έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.