Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Α.Οικονομίδης: "Οι προσδοκίες του κόσμου από τη δημοτική αρχή"

Το έλλειμμα που υπήρξε από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού στην αρμονική συνένωση των οκτώ δημοτικών διαμερισμάτων, αλλά και την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αποχέτευσης, επισήμανε ο πρώην δήμαρχος Επανομής κ. Απόστολος Οικονομίδης, κατά την ομιλία του στην απολογιστική συνέλευση του δήμου για το έτος 2012. «Λέγαμε ακόμη πριν τις εκλογές ότι έπρεπε να υπάρξει αρμονική συνένωση, όμως δεν το πέτυχε αυτό η δημοτική αρχή», σημείωσε.

Ο κ. Οικονομίδης αναφέρθηκε στην βαθειά κρίση που μαστίζει τη χώρα, το δήμο και τον κάθε δημότη ξεχωριστά, παρατηρώντας ότι ο κόσμος, εξ αιτίας αυτού, δεν έχει πολλές προσδοκίες από τη δημοτική αρχή. Έχει όμως την απαίτηση να αντιμετωπίζονται τουλάχιστον τα προβλήματα της καθημερινότητας. Και στο θέμα αυτό υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις και κάποιες φορές οπισθοδρόμηση.
Ως παράδειγμα ανέφερε τα δημοτικά αναψυκτήρια του Ποταμού, τα οποία φέτος δεν λειτούργησαν, με συνέπεια να υποστεί οικονομική ζημία ο δήμος. «Πως λειτουργούσαν αυτά τα αναψυκτήρια νόμιμα επί 15 ολόκληρα χρόνια επί δικής μας διοίκησης και δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν φέτος;», αναρωτήθηκε ο πρώην δήμαρχος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Οικονομίδης και στο θέμα του έργου αποχέτευσης της Επανομής, που κατάντησε σαν το γεφύρι της Άρτας, καθώς παραμένει ημιτελές. Όπως είπε, το έργο θα είχε τελειώσει επί των ημερών του, αν υπήρχε η απαιτούμενη μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων, η έκδοση της οποίας καθυστερούσε λόγω της λειτουργίας του παράνομου αντλιοστασίου της ΕΥΑΘ στην Αγία Τριάδα. «Εάν είχαμε τη μελέτη στα χέρια μας, η οποία τελικά συντάχθηκε τις μέρες που παραδίδαμε τη διοίκηση του δήμου Επανομής, θα το είχαμε τελειώσει εμείς το έργο», παρατήρησε ο κ. Οικονομίδης. Προσθέτοντας πως παρά το γεγονός ότι ο τότε δήμος Επανομής δεν διέθετε δική του Τεχνική Υπηρεσία, είχε κατορθώσει να ξεπερνάει τα προβλήματα. Κάλεσε δε τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού να βιαστεί στο θέμα της ολοκλήρωσης του έργου, καθώς όπως ανέφερε, κάθε χρόνο που περνάει ο δήμος χάνει πάνω από 1.000 ευρώ από τα τέλη σύνδεσης στον αποχετευτικό αγωγό που δεν εισπράττει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.