Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ποιοί στο δήμο Θερμαϊκού "κλείνουν το μάτι" στη Χρυσή Αυγή;

Απίστευτα πράγματα, συνέβησαν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο πρόεδρος του Σώματος κ.Κωστής Κούτουκας κατέθεσε ψήφισμα της διοίκησης του δήμου, με το οποίο καταδικάζονται τα φαινόμενα του ναζισμού, του φασισμού και της ξενοφοβίας, καθώς και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Κι ενώ όλοι πίστευαν ότι το ψήφισμα θα εγκρίνονταν από το σώμα παμψηφεί, πανηγυρικά και μετ΄επαίνων, βρέθηκαν δυστυχώς δημοτικοί σύμβουλοι που το καταψήφισαν, κλείνοντας κατά κάποιο τρόπο το μάτι σε όσους παραπλανημένους έδωσαν την ψήφο τους στη Χρυσή Αυγή στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
Μεταξύ αυτών που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν το ψήφισμα, ήταν ο αντιδήμαρχος Βασίλης Αθανασιάδης, ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, Γιάννης Βογιατζής, αλλά και οι «ανεξάρτητοι» δημοτικοί σύμβουλοι Κυριάκος Στεφανίδης και Αλεξάνδρα Φερβελή.
Η έκπληξη πάντως προήλθε από τη δημοτική σύμβουλο της παράταξης «Θερμαϊκός Νέα Πορεία», Παρθένα Παπαδοπούλου, η οποία όχι μόνο καταψήφισε το ψήφισμα, αλλά επιχειρηματολόγησε κιόλας, λέγοντας ότι οι Χρυσαυγίτες…. «είναι καλοί άνθρωποι γιατί μοιράζουν ψάρια»!! Κι όλα αυτά, παρά την προσπάθεια του επικεφαλής της παράταξής της κ. Γιάννη Μαυρομάτη να την συγκρατήσει.

Η στάση αυτή των συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων, έρχεται να επιβεβαιώσει και την πληροφορία που εδώ και μήνες κυκλοφορεί, ότι κάποιο πρόσωπο που φιλοδοξεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, διπλάρωσε την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ζητώντας την στήριξή της. Αυτά φυσικά προ καιρού, πριν αποκαλυφθεί πλήρως η δράση του νεοναζιστικού κόμματος ως εγκληματικής οργάνωσης και πριν την προφυλάκιση του αρχηγού και κορυφαίων στελεχών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.