Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ποσό 329.763 € στο δήμο Θερμαϊκού για πολεοδομικό σχεδιασμό

Το ποσό των 329.763 € θα λάβει ο δήμος Θερμαϊκού από το Πράσινο Ταμείο, για τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό στην περιοχή, καθώς οι δύο από τις 61 προτάσεις, που εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. του Ταμείου, ανήκουν στο Δήμο Θερμαϊκού και αφορούν στην ολοκλήρωση εκκρεμών μελετών πολεοδομικού σχεδιασμού.

Από το ποσό αυτό, τα 79.763,26 € θα διατεθούν για την κτηματογράφηση, πολεοδόμηση και πράξη εφαρμογής περιοχών Α΄ κατοικίας μεταξύ των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ν. Μηχανιώνας και Κερασιάς, οριοθετημένων τμημάτων της  Κερασιάς και του Αγγελοχωρίου καθώς επίσης και της βιοτεχνικής ζώνης, όπως θα καθορισθεί με την έγκριση της μελέτης «Αναθεώρηση Γ.Π.Σ. Μηχανιώνας».
Τα υπόλοιπα 250.000 € θα διατεθούν στο υποέργο: «Κτηματογράφηση – Πολεοδόμηση και Πράξη Εφαρμογής στις περιοχές α) του εγκεκριμένου σχεδίου της Άνω Περαίας, β) της επέκτασης Περαίας, γ) του εγκεκριμένου σχεδίου των Άνω Νέων Επιβατών, δ) της επέκτασης των Άνω Νέων Επιβατών και ε) της επέκτασης του οικισμού Αγίας Τριάδας».
Σημειώνεται ότι οι μελέτες εγκρίθηκαν αρχικά με βασικά κριτήρια την πληρότητα, τη διαχειριστική ικανότητα του Δήμου, τη δυνατότητα ολοκλήρωσης των προτεινόμενων μελετών εντός της προθεσμίας, που τίθεται από την πρόταση, και έπειτα με βάση την επιλεξιμότητα και την ωριμότητα, σε σχέση με τη συγκριτική αξιολόγηση των προτάσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει τα 4.023.143,56 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.