Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ένας ακόμη (φτωχός) απολογισμός σε άδειες καρέκλες

Η φωτογραφία είναι από το "Τσουνάμι"
Απορούμε τι νόημα έχει ο απολογισμός της δημοτικής αρχής, όταν κατά πρώτον γίνεται με καθυστέρηση ενός έτους (επρόκειτο για τον απολογισμό του 2012), κατά δεύτερον γίνεται σε άδεια αίθουσα (με απόντες ακόμη και δημοτικούς συμβούλους) και κατά τρίτον μετατρέπεται σε βήμα προεκλογικών ομιλιών υποψηφίων και ανθυποψηφίων δημάρχων.

Φτωχό το έργο της διοίκησης του δήμου, φτωχός και απολογισμός της, παρά τους αριθμούς που παρουσιάστηκαν. Η δικαιολογία γνωστή, και κατά κόρον επαναλαμβανόμενη αυτά τα τρία χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της δημοτικής αρχής: Πετσόκομα της κρατικής επιχορήγησης και έλλειψη πόρων. Αυτό όμως δεν την απαλλάσσει από την ευθύνη ότι, έστω με τα λίγα διαθέσιμα οικονομικά, δεν φρόντισε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών. Και το πιο σημαντικό, άφησε να ξεφύγει εκτός ελέγχου το μέγα θέμα της καθαριότητας, αν και το κόστος λειτουργίας της το πληρώνουν από το υστέρημά τους οι κάτοικοι του δήμου Θερμαϊκού με τα αυξημένα δημοτικά τέλη.
Αυτό το έλλειμμα της διοίκησης, επιχείρησαν να το αξιοποιήσουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι κατ΄επίφαση «ανεξάρτητοι», κατακεραυνώνοντας τον δήμαρχο κ. Γιάννη Αλεξανδρή για τα πεπραγμένα του.
Κι όμως οι ελάχιστοι έστω πολίτες που παρακολουθούσαν αυτή την απολογιστική συνέλευση, περίμεναν να διεξαχθεί αυτή σε ένα συναινετικό κλίμα, όπου εκτός από την κριτική, θα διατυπώνονταν και εποικοδομητικές προτάσεις και θα χαράσσονταν ένα πλαίσιο συνεργασίας όλων των δημοτικών παρατάξεων σε αυτό τον μισό χρόνο που απομένει μέρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Η σημερινή διοίκηση και ο επικεφαλής της, δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Αλεξανδρής, θα κριθεί από τους δημότες όταν έρθει η ώρα της κάλπης. Μέχρι τότε, πιστεύουμε ακράδαντα, ότι όλες οι παρατάξεις και όλοι οι προαλειφόμενοι ως υποψήφιοι δήμαρχοι θα πρέπει να βρούν ένα πλαίσιο συνεργασίας για το καλό και του δήμου και των δημοτών. Τα προβλήματα είναι και τεράστια και οξυμμένα που δεν αντέχουν την πολυτέλεια ενδοπαραταξιακών συγκρούσεων και διαξιφισμών. Αλλοίμονο δε αν στο πνεύμα του «γαία πυρί μειχθήτω» αφήσουμε το δήμο Θερμαϊκού να βουλιάξει στο τέλμα της χρεοκοπίας.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο «Φάρος του Θερμαϊκού», σεβόμενος τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας θα δημοσιεύσει σε νεότερες αναρτήσεις του τις ομιλίες όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Θερμαϊκού, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην απολογιστική συνέλευση της 30ης Οκτωβρίου, εφόσον βέβαια μας αποσταλούν έγκαιρα από τους ενδιαφερόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.