Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Στους δήμους Θέρμης και Θερμαϊκού τα περισσότερα προβλήματα μεταφοράς μαθητών

Οι μαθητές στους δήμους Θέρμης, Θερμαϊκού, Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου, αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα στη μετακίνησή τους από το σπίτι προς το σχολείο, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα αιρετοί και γονείς στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Θεοφάνης Παππάς, κάλεσε το αρμόδιο υπουργείο να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα και να προτείνει πιο συμφέρουσες για τους λεωφορειούχους λύσεις, ώστε να αποδεκτούν να εκτελέσουν τα δρομολόγια προς τα σχολεία του νομού.
Περίπου 4000 μαθητές στο νομό Θεσσαλονίκης δεν έχουν τρόπο μεταφοράς στα σχολεία τους, μετά και την άρνηση των λεωφορειούχων να εκτελέσουν τα δρομολόγια, λόγω του ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ξεπερνά τα 26 ευρώ το δρομολόγιο.
Όπως ανακοινώθηκε, από τους περίπου 6000 μαμθητές που θα έπρεπε να μεταφέρονται στα σχολεία, οι 4000 αναγκάζονται είτε να βρουν άλλο μέσο, είτε παραμένουν στα σπίτια τους. «Σας δίνω ένα παράδειγμα. Στην Περιστερά του δήμου μας, τα παιδιά μεταφέρονται στο σχολείο με τρακτέρ ή ακόμη και στις καρότσες αγροτικών οχημάτων. Πρέπει να βρεθεί μια λύση για να μην έχουνμε δυσάρεστα» σημείωσε ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ανέφερε ότι «περίπου 300 παιδιά, κυρίως από απομακρυσμένες περιοχές δεν έχουν τρόπο να πάνε στο σχολείο του και περιμένουν τελικά σπίτι, τη στιγμή που η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική. Αυτό αποτελεί ποινικό αδίκημα. Ποιος θα κληθεί να απολογηθεί γι' αυτό;» διερωτάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.