Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στην Περαία

Μεγάλη αντιφασιστική πορεία, πραγματοποιήθηκε στην Περαία από κατοίκους του Θερμαϊκού με κύρια συνθήματα «Ο Παύλος ζει- τσακίστε τους ναζί» και «Ούτε στην Περαία ούτε πουθενά - τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», διατρανώνοντας τη θέλησή τους να αγωνιστούν ώστε να ξεριζωθεί οριστικά ο Φασισμός και το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Όλες οι ηλικίες συμμετείχαν στην αντιφασιστική πορεία που διοργανώθηκε από το Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού, αλλά η ηλικιακή ομάδα που είχε την πρωτοπορία και φυσικά και την ζωντάνια ήταν η νεολαία του τόπου.
Θερμή υπήρξε η υποδοχή των αντιφασιστών διαδηλωτών από τους κατοίκους. Με πολλές επιδοκιμασίες, επιβραβεύσεις αλλά και χειροκροτήματα καταδείχθηκε η αναγκαιότητα της χθεσινής εκδήλωσης που "έδιωξε τον φόβο" όπως  χαρακτηριστικά τόνισαν πολλοί πολίτες.
Η πορεία ξεκίνησε στις έξι και μισή το απόγευμα απέναντι από το 1ο Δημοτικό σχολείο κατέβηκε την Αμπελοκήπων, έστριψε στην Ανθέων, από την Σολωμού μέσω της Θερμαϊκού και της παραλιακής έφτασε στην πλατεία της Περαίας και κατέληξε από την Ρωμανού στο σημείο από όπου ξεκίνησε.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με μια κλούβα ακολούθησαν διακριτικά την πορεία αφού προηγουμένως είχαν διακόψει την κυκλοφορία οχημάτων από την Θεσσαλονίκης προς την Αμπελοκήπων.



Πηγή και φωτογραφία: http://activistika.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.