Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Τι λένε δικαστικοί κύκλοι για τα περί "δικαίωσης" των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Χαμηλούς τόνους συνιστούν προς όλες τις κατευθύνσεις δικαστικές πηγές, με αφορμή δηλώσεις περί δικαίωσης των κατηγορουμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που αφέθηκαν ελεύθεροι. Έγκυροι δικαστικοί κύκλοι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζουν ότι οι τρεις βουλευτές δεν απώλεσαν την ιδιότητα του κατηγορουμένου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται. 

Υπογραμμίζουν μάλιστα αυτοί οι δικαστικοί κύκλοι, ότι η επιβολή περιοριστικών όρων έχει συγκεκριμένη νομική ερμηνεία σύμφωνα με την οποία δεν έχουν εκλείψει τα στοιχεία βάσει των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
Αντίθετα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημειώνουν ότι τα στοιχεία θεωρούνται "δεμένα" πλην όμως οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι δεν κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, ούτε ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων, καθώς είναι πλέον γνωστά πρόσωπα και γεγονότα, όπως και οι μεταξύ τους διασυνδέσεις.
Τέλος, αναφέρουν ότι η προφυλάκιση του Γιάννη Λαγού ήταν μονόδρομος, καθώς τα στοιχεία συνδέουν άμεσα τον βουλευτή με την υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σήμερα ή αύριο το πρωί, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, που κρίθηκε προφυλακιστέος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.
Ο βουλευτής θα κρατηθεί στις συγκεκριμένες φυλακές, καθώς εκτιμάται ότι θα κληθεί εκ νέου για διευκρινίσεις από τους ανακριτές της υπόθεσης.

Βενιζέλος: «Να μην βιαζόμαστε»
«Κανένας δεν πρέπει να βιάζεται, διότι δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη δικαστική κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εισαγωγική του ομιλία στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις, γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Ο Ευ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μια ποινική υπόθεση, η οποία μόλις αρχίζει να ερευνάται, είναι στην πρώτη, πρώιμη φάση της». Είναι, τόνισε, μια ιστορική υπόθεση θεσμών, αξιών, δημοκρατίας και κράτους δικαίου. Ανέφερε, επίσης, ότι «πρέπει όλοι οι θεσμοί, βουλή, κόμματα και κυρίως η Δικαιοσύνη, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.