Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

«Απορίας άξιον» για τα δύο κάμπινγκ

του Στράτου Σιμιτζή στον «Αγγελιοφόρο»
Είναι πιθανόν αυτό να ισχύει και για άλλες περιοχές της χώρας, όμως εμάς θα μας απασχολήσει η τύχη δύο μέχρι πρότινος πολυσύχναστων κάμπινγκ του ΕΟΤ στη γειτονιά της Θεσσαλονίκης, που σήμερα χορταριάζουν από την εγκατάλειψη. Στην Αγία Τριάδα και την Επανομή.

Το γεγονός αυτό, όπως το αντιμετωπίσει κάποιος και με όποια διάθεση, αποτελεί μια κραυγαλέα αντίφαση. Από τη μία έχουμε την τεράστια προσπάθεια που κάνουν το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ και κάθε εμπλεκόμενος φορέας για την προβολή του τουρισμού και από την άλλη έχουμε το χορτάριασμα και την απόλυτη εγκατάλειψη τουριστικών εγκαταστάσεων. Συνεπώς η απορία γιατί τα δύο αυτά κάμπιγκ έχουν εγκαταλειφθεί είναι απόλυτα δικαιολογημένη.
Βέβαια, από την άλλη έχουμε μοναδικά ολυμπιακά ακίνητα που έχουν την ίδια μοίρα. Συνεπώς, γιατί να μας απασχολούν δύο κάμπινγκ;
Με αυτήν τη λογική το σκεπτικό έχει βάση. Ομως, δύο τουριστικά «φιλέτα» σε μια περίοδο τουριστικής «άνοιξης» δεν είναι φυσιολογικό να αγνοούνται και να μην αξιοποιούνται, όταν, μάλιστα, διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές.
Ομως, το χορτάριασμα και η εγκατάλειψη εγκαταστάσεων είναι μια συνήθης εικόνα ιδίως στην περιφέρεια. Ενα σωρό κτίσματα-«φαντάσματα» στις διάφορες ΒΙΠΕ ή σκορπισμένα εδώ κι εκεί, που ανήκουν σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες, οι οποίες, είτε δε λειτούργησαν είτε λειτούργησαν και στην πορεία εγκαταλείφθηκαν, για πολλούς λόγους, κυρίως, όμως, γιατί οι επενδυτές πρωτίστως ενδιαφέρονταν για τη λήψη του δανείου με πολύ ευνοϊκούς και δελεαστικούς όρους και αυτό ήταν όλο. Παλιά και γνωστή συνταγή, για να μην τα αποδίδουμε όλα στην κρίση.
Εξάλλου, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, χορταριάζει από την εγκατάλειψη μια εγκατάσταση ιαματικών λουτρών. Είναι τα λουτρά Θέρμης, ιδιοκτησία του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως μας πληροφορεί η μεγάλη πινακίδα, όπως εισερχόμαστε στην περιοχή των λουτρών. Οικήματα θεόκλειστα, ερημιά και εγκατάλειψη. Για φανταστείτε αυτός ο ιαματικός θεραπευτικός θησαυρός να ήταν κάπου κοντά σε μια πόλη στην Ευρώπη; Κοσμογονία.
Μήπως, μέσα στο ιστορικό κέντρο και τριγύρω δε χορταριάζουν κτίσματα και εγκαταστάσεις από παλιές ιστορικές και επαγγελματικές δραστηριότητες;

Ούτως ή άλλως σε μια περίοδο τουριστικής άνθησης, δεν επιτρέπεται να χορταριάζουν κάμπινγκ – τουριστικά «φιλέτα», που «ατύχησαν» προφανώς λόγω κακής διαχείρισης. Πολύ δε περισσότερο όταν ανήκουν στον ΕΟΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.