Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Αδέσποτα-χρυσάφι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

«Χρυσάφι» αποδεικνύονται τα αδέσποτα που υπάρχουν στην ανατολική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Όχι όμως για το δήμο Θερμαϊκού, που κάθε χρόνο καλείται να πληρώσει υπέρογκα και δυσανάλογα μεγάλα χρηματικά ποσά για τη λειτουργία του «Συνδέσμου ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης Προστασίας Αδέσποτων Ζώων» (ΣΥΠΑΖΑΘ). Ποσά που για το 2014 θα ανέλθουν στα 125.000 ευρώ.

Το θέμα ήρθε στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού και με βάση το έγγραφο της διοίκησης του ΣΥΠΑΖΑΘ για τον ορισμό ενός δημοτικού συμβούλου που θα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου.
Σημειώνεται ότι στο πενταμελές ΔΣ του ΣΥΠΑΖΑΘ, μετέχουν τρεις σύμβουλοι από το δήμο Καλαμαριάς, ένας από το δήμο Θέρμης και άλλος ένας από το δήμο Θερμαϊκού.
Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε ότι τα ποσά που καταβάλει ο δήμος στο ΣΥΠΑΖΑΘ είναι δυσανάλογα με τις υπηρεσίες που απολαμβάνει και εξέφρασε τον προβληματισμό του στο κατά πόσο ο δήμος θα μπορούσε αυτόνομα να αναπτύξει μία τέτοια υπηρεσία προστασίας στα αδέσποτα ζώα της περιοχής. Ανάλογο σκεπτικό, ανέπτυξε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσαμασλής.
Ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος υπογράμμισε ότι η παράταξή του είναι ριζικά αντίθετη στη συνέχιση της παραμονής, υπό αυτές τις συνθήκες, στο ΣΥΠΑΖΑΘ, σημειώνοντας ότι αν ο δήμος συστήσει σε ειδικό χώρο, μία ολιγομελή υπηρεσία, με κτηνιάτρους, τότε θα έχει κάνει απόσβεση σε λιγότερο από ένα έτος και από κει και πέρα θα δαπανά σημαντικά μικρότερο χρηματικό ποσό από αυτό που απαιτεί ο σύνδεσμος. Προς επιβεβαίωση αυτής της άποψης, ο σύμβουλος της «Συμπολιτείας» Γιάννης Τσακμάκας, που είχε διατελέσει στο παρελθόν μέλος του ΔΣ του ΣΥΠΑΖΑΘ, τόνισε ότι αν ο δήμος έκανε ειδική σύμβαση με ένα κατάλυμα για ζώα, δεν θα δαπανούσε περισσότερα από 7.000 ευρώ ετησίως, ενώ με άλλες 30.000 ευρώ το χρόνο θα μπορούσε να έχει εκατοντάδες στειρώσεις αδέσποτων ζώων.

Μέχρι να εξεταστεί σε βάθος το θέμα, ως εκπρόσωπος της διοίκησης Μαυρομάτη στο ΣΥΠΑΖΑΘ ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φεστερίδης με αναπληρωτή του τον σύμβουλο Νίκο Μπαλάφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.