Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί δεν αφήνουν να γίνει το τζιπ Pony;

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αυξηθούν οι επενδύσεις στην χώρα μας, η βιομηχανική παραγωγή αλλά και η εξαγωγική δραστηριότητα, γι' αυτό επεδίωξα να μετέχω στην επιτροπή Βιομηχανίας, Ενέργειας και Νέων Τεχνολογιών του Ευρωκοινοβουλίου, γράφει η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή και θίγει το ζήτημα με την γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις στην παραγωγή του ελληνικού τζιπ Pony.


Σε αυτή την κατεύθυνση μια νότα αισιοδοξίας έδωσε η είδηση πως η εταιρεία PONY, τόλμησε να εγκαταστήσει γραμμή παραγωγής του γνωστού αγροτικού οχήματός της, σε ανταγωνιστική τιμή και ήδη με εξαγωγικές παραγγελίες εν αναμονή!


Έχει εγκλωβιστεί όμως, σε ανεξήγητες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις -καθόλου πρωτότυπο δυστυχώς- καθώς η μόνη διέξοδος που της δίνεται για πιστοποίηση είναι εταιρείες Ξένων συμφερόντων, αφού ο Ελληνικός κρατικός φορέας αρμόδιος για πιστοποιήσεις (ΕΒΕΤΑΜ – Βιομηχανική Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη, Εργαστηριακές Δοκιμές Πιστοποιήσεων και Ποιότητας) έχει μπλοκάρει στο Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης. Η λήξη της θητείας των Συμβουλίων άλλωστε, δυστυχώς πάντα δημιουργεί επιπλέον καθυστερήσεις, αλλά εδώ δεν είναι μόνο αυτό, καθώς κλείνει χρόνος συνεχών καθυστερήσεων..

Αναλάβαμε λοιπόν την πρωτοβουλία να ξετυλίξουμε το κουβάρι… μαζί με τον πρόεδρο της ΕΒΕΤΑΜ Θωμά Παπαλιάγκα και την άμεση ανταπόκριση του Υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, απευθυνθήκαμε και στον Υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, και ήδη συγκάλεσαν συσκέψεις οι οποίες μάλιστα προγραμματίστηκαν για αυτή την εβδομάδα, ώστε να συζητηθεί και να λυθεί το θέμα με το ΕΣΥΔ και την ΕΒΕΤΑΜ.

Πολλαπλασιαστικά θα είναι τα οφέλη άλλωστε, αν άμεσα επιλυθεί οριστικά αυτό το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και άλλες εταιρείες, γιατί αποβαίνει εις βάρος μιας πολύ σημαντικής εξαγωγικής δραστηριότητας, σε ένα τόσο κρίσιμο χρονικό σημείο και σε μια τόσο σοβαρή οικονομική συγκυρία για την χώρα μας.

Και αυτό θα έπρεπε να είναι απλώς το αυτονόητο, για ένα λειτουργικό και σύγχρονο κράτος».

Εύα Καϊλή, ευρωβουλευτής Ελιάς/ Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.