Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Σωστή ενημέρωση χρειάζονται οι δημότες του Θερμαϊκού

Με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσε η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού,  προαναγγέλοντας την έκδοση εφημερίδας, εκδόθηκε από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θερμαϊκού, την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, διαφάνηκε η πρόθεση της δημοτικής αρχής για την έκδοση μηνιαίας εφημερίδας του δήμου. Εκ μέρους της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» διατυπώσαμε την έντονη αντίθεσή μας σε μία τέτοια ενέργεια για πολλούς λόγους. 

Σε μία εποχή που τα οικονομικά του δήμου είναι σε άσχημη κατάσταση και κινδυνεύει να μπει στο «κόκκινο», το να ξοδεύονται χρήματα μόνο και μόνο για τις δημόσιες σχέσεις των διοικούντων, το θεωρούμε απαράδεκτο.
Εμείς, αντί για την σχεδιαζόμενη πολυδάπανη έκδοση προπαγανδιστικού εντύπου, προτείναμε κάποια συγκεκριμένες ενέργειες που και το επίπεδο ενημέρωσης των συνδημοτών μας θα ανεβάσουν, αλλά και την καλύτερη σύνδεσή τους με το Δήμο Θερμαϊκού και τις δραστηριότητές του θα επιτύχουν. Και συγκεκριμένα:
-Βελτίωση του άθλιου σήμερα site του δήμου Θερμαϊκού, που αποτελεί τη χειρότερη ίσως ιστοσελίδα μεταξύ όλων των δήμων της χώρας, με τον εμπλουτισμό του ώστε να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο και να αποτελεί το καθημερινό εργαλείο ενημέρωσης των κατοίκων του Θερμαϊκού.
-Καλύτερη αξιοποίηση των μηνιαίων εφημερίδων που εκδίδονται στα όρια του δήμου Θερμαϊκού («Περαία», «Δημότης» και «Ορίζοντας») αλλά και την καλύτερη προβολή των δραστηριοτήτων του δήμου μέσω των περιφερειακών εφημερίδων της περιοχής («Αγγελιοφόρος», «Μακεδονία», «Τύπος της Θεσσαλονίκης» κλπ).
-Ανταπόκριση στην πρόσκληση που εδώ και μήνες διατύπωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, για συμμετοχή του δήμου Θερμαϊκού και των άλλων δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης με ένα μικρό συμβολικό τίμημα στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης «ΤV-100» προκειμένου να μεταδίδονται τηλεοπτικά οι συνεδριάσεις και του δημοτικού μας συμβουλίου, αλλά και γενικότερα να προβάλλονται θέματα για την προσέλκυση επισκεπτών από τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου έχει εμβέλεια ο τηλεοπτικός σταθμός.
-Αξιοποίηση της προσφοράς του δήμου Θεσσαλονίκης για την παραγωγή εβδομαδιαίας ωριαίας ραδιοφωνικής εκπομπής από το δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό FM-100,5. H εκπομπή που μεταδίδονταν για κάποιους μήνες πέρσι με αρκετή ακροαματικότητα, διακόπηκε αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία εξήγηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
-Συνέχιση της μετάδοσης, μέσω διαδικτύου, των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ώστε να έχουν άμεση γνώση οι δημότες των θεμάτων που απασχολούν το δήμο μας.
-Τέλος, πιο στενή  διασύνδεση του δήμου Θερμαϊκού με τα ειδησεογραφικά Blogs και site που υπάρχουν στην περιοχή.
Θα περιμέναμε από τη διοίκηση του δήμου να λάβει σοβαρά τις προτάσεις μας αυτές. Και αντί να προετοιμάζει μια πολυδάπανη έκδοση, να ακολουθήσει το παράδειγμα των περισσότερων δήμων της χώρας που για να περιστείλουν δαπάνες, κλείνουν δημοτικές  εφημερίδες και περιοδικά τα οποία μέχρι τώρα εξέδιδαν και στη θέση τους δημιουργούν φροντισμένες ηλεκτρονικές εφημερίδες για να περιορίσουν δραστικά το κόστος και να υπηρετήσουν πραγματικά τη διαφάνεια.
Προτρέπουμε τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού να ενημερωθεί για την «Εφημερίδα της Υπηρεσίας» που έχουν δημιουργήσει σε ηλεκτρονική μορφή οι περισσότεροι δήμοι της χώρας, για να διασφαλίσουν τη δημοσιότητα των αποφάσεων και ενεργειών της Διοίκησης, τη γνώση και την πληροφόρηση των πολιτών για αυτές. Τέτοια ενημέρωση αξιώνουν οι δημότες και όχι διαφημιστικά έντυπα. Από τέτοια, μπούχτισαν κατά την προεκλογική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.