Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

«Συμπολιτεία»: Πάρτε μέτρα για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία

H «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους γονείς των μαθητών της ανατολικής Θεσσαλονίκης, που διεκδικούν το αυτονόητο: την μεταφορά των παιδιών τους στα σχολεία. Και καλεί τους συνδημότες μας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν  οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων των δήμων Θερμαϊκού και Θέρμης στα «πράσινα φανάρια» της Θέρμης, τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Παρότι θα εισέλθουμε στην Τρίτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, η εξοργιστική αδράνεια των αρμοδίων στην επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού προβλήματος, είχε ως αποτέλεσμα να μην διαφαίνεται ακόμα λύση στον ορίζοντα για το θέμα των σχολικών μεταφορών. Και δυστυχώς, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται αντί να λύνονται. Με συνέπεια, εκατοντάδες μαθητές στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού να αναγκάζονται να πηγαίνουν στα σχολεία τους με τα πόδια υπό βροχή, σε δρόμους χωρίς πεζοδρόμια ή με μεγάλη κυκλοφορία, πολλές φορές με ώτο-στοπ ή πάνω στις καρότσες αγροτικών οχημάτων ή μηχανάκια, με άμεσο κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα.
Περισσότεροι από 1.000 μαθητές στο δήμο Θερμαϊκού ταλαιπωρούνται αφάνταστα εξ αιτίας αυτής της κατάστασης και πρωτίστως οι μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου Περαίας, του ΕΠΑΛ και του Μεσημερίου.
Οι διαγωνισμοί της Περιφέρειας έγιναν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, η τροπολογία που έπρεπε να ψηφιστεί από τον Μάιο, ψηφίστηκε μόλις την ημέρα έναρξης των μαθημάτων και ακόμα αναζητείται στο ΦΕΚ, μια άλλη τροπολογία για αναδρομικότητα της πρώτης την περιμένουν στη Βουλή αλλά ο Υπουργός Εσωτερικών αρνείται την ύπαρξή της, τα εντάλματα πληρωμής δρομολογίων προηγούμενων ετών είναι σταματημένα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, οι μεταφορείς βρήκαν ευκαιρία να πιέσουν για να πάρουν τα χρωστούμενα στοχεύοντας και σε νέες παρατάσεις, κοκ. Και όλα αυτά στην πλάτη των νέων και των παιδιών μας, που χάνουν το δικαίωμα της πρόσβασης στη γνώση και μάλιστα με μύριους κινδύνους για την ίδια τους τη ζωή.

Εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας στην  Ένωση Συλλόγων Γονέων δήμου Θερμαϊκού, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό που συνδιοργανώνει με την αντίστοιχη Ένωση της Θέρμης. Καλούμε δε τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, να πιέσει δυναμικά και αποφασιστικά την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας, αλλά και τους λεωφορειούχους), προκειμένου να αρχίσει σύντομα η κανονική και ασφαλής μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους. Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν όλοι ότι, όπως λένε και οι γονείς των μαθητών, η δωρεάν μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.