Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Νέος πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ο Αντ. Γυφτόπουλος

Ανανεωμένο 100% θα είναι το επόμενο προεδρείο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, στο οποίο εκλέχθηκε πρόεδρος ο άλλοτε αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γυφτόπουλος. Διαβουλεύσεις, αποχωρήσεις και αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από την υπόλοιπη αντιπολίτευση,  υπήρξε στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Καλλικράτη, ο πρόεδρος προέρχεται από την πλειοψηφία και ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.
Από τις διαβουλεύσεις της μειοψηφίας απείχε η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Θ. Αγαπητός τονίζοντας ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία ενώ αποχώρησε και από την εκλογή του προεδρείου.
Αντιθέτως η παράταξη του ΚΚΕ απείχε μεν από τις διαδικασίες ως αντίδραση στην υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων στον πρόεδρο βάσει Καλλικράτη, αλλά στην ψηφοφορία για την εκλογή του προεδρείου ψήφισε λευκό.
Από τις διαβουλεύσεις της μειοψηφίας αποκλείσθηκε η παράταξη της Χρυσής Αυγής η οποία και θέλησε να κατεβάσει την δική της πρόταση για αντιπρόεδρο και γενικό γραμματέα αλλά καταψηφίστηκε μετά από ανοιχτή ψηφοφορία των μελών της αντιπολίτευσης. Μετά από αυτήν την εξέλιξη η Χρυσή Αυγή δεν συμμετείχε στην μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του προεδρείου.
Τελικά μετά και την μυστική ψηφοφορία ολόκληρου του περιφερειακού συμβουλίου νέος πρόεδρος εξελέγη ο Αντώνης Γυφτόπουλος από την παράταξη Τζιτζικώστα, αντιπρόεδρος ο Στέλιος Βαλλιάνος από την παράταξη Ιωαννίδη και Γενικός Γραμματέας ο Σάκης Χειμώνας από την παράταξη της Δ. Χαραλαμπίδου.
Τέλος υπήρξε και συμφωνία των παρατάξεων για την σύνθεση της Οικονομικής και Μητροπολιτικής Επιτροπής με σκοπό να γίνει πιο αναλογικότερο το σχήμα.
Ακολούθησε η διαδικασία εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, όπου εξελέγησαν:
Τακτικά μέλη πλειοψηφίας (6)
Κωνσταντίνος Πάλλας
Αθανάσιος Μασλαρινός
Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
Δημήτρης Τσιμήτρης
Αλέξανδρος Θάνος
Χρήστος Μήττας
Τακτικά μέλη μειοψηφίας (4)
Αθανάσιος Μπασδάνης
Ιωάννης Ανδρίτσος
Γιώργος Θεοδωρόπουλος
Δημήτριος Μούρνος
Αναπληρωματικά μέλη πλειοψηφίας (6)
Γιώργος Ασπασίδης
Παύλος Θωμαΐδης
Νίκη Καρατζιούλα
Γερακίνα Μπισπμπινά
Ηλίας Ζάχαρης
Αικατερίνη Ζωγράφου
Αναπληρωματικά μέλη μειοψηφίας (4)
Ιωάννης Ζιώγας
Παντελής Καζαντζίδης
Χρήστος Βουλγαρίδης
Μιχάλης Τρεμόπουλος
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για τα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής.

 Πηγή: http://sirma.info/wp/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.